Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του. Τα βουνά καλύπτουν το 27% της ξηράς και μαζί με τη βιοποικιλότητα τους παρέχουν τροφή και φάρμακα, βοηθούν στην ρύθμιση της ποιότητας του κλίματος, του νερού, του εδάφους, του αέρα.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού (11/12), ο Δήμος Αγιάς διοργανώνει, ημερίδα-συνάντηση την Παρασκευή 9/12/2022 στην Αγιά στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στις 12μ, με θέμα την «Ασφαλή συνύπαρξη όλων των κοινωνικών ομάδων στο βουνό», και την Κυριακή 11/12/2022 θα πραγματοποιηθεί περίπατος σε μονοπάτι της Κοινότητας Ομολίου.

Τόπος συνάντησης: πλατεία Ομολίου

Αιτήσεις συμμετοχής: 10πμ

Εκκίνηση: 10:30πμ

Ώρες πορείας: 2

Βαθμός δυσκολίας: 1

Στα μισά του μονοπατιού θα υπάρχει θεατρικό δρώμενο για μικρούς και μεγάλους και στο τέλος της διαδρομής θα προσφερθούν πίτες, ζεστό Χαμομήλι Ομολίου, κρασί και παιχνίδια για τα παιδιά.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αγιάς, Δασικός Συνεταιρισμός Ομολίου, Μορφωτικός Σύλλογος Ομολίου, ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, IEK- KEK ΔΗΜΗΤΡΑ – Τμήμα Συνοδών Βουνού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω