Αδιαθεσία αισθάνθηκε ένας 80χρονος σήμερα το πρωί ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Χόρτου και κατάφερε να βγει στην ακτή με την βοήθεια των λουόμενων. Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί. Ένας διασώστης που έτυχε να βρίσκεται στην παραλία, έσπευσε να κάνει μαλάξεις στον ηλικιωμένο, ενώ λουόμενος τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας ζητώντας να σταλεί στην παραλία ασθενοφόρο. Όπως, όμως, διαπιστώθηκε, δεν υπήρχε οδηγός- διασώστης προκειμένου να εξυπηρετήσει το περιστατικό. Έτσι ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, περίπου στις 9:30 το πρωί, και ξεκίνησε ασθενοφόρο από τον Βόλο προκειμένου να μεταβεί στο Χόρτο. Το ασθενοφόρο έφτασε τελικά μετά από μία ώρα, παρέλαβε τον ηλικιωμένο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Άτομα που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό, κατήγγειλαν την ανεπάρκεια του συστήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Ο άνθρωπος είναι μία ώρα χωρίς σφυγμό. Αυτή είναι η πραγματικότητα, καμία μέριμνα για τον πολίτη. Ένας άνθρωπος χάθηκε σήμερα γιατί το ενδιαφέρον για τον πολίτη είναι ανύπαρκτο. Απλά ντροπή” αναφέρει χρήστης του διαδικτύου.
Σύμφωνα με την ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και εργαζόμενη στο Κ.Υ. Αργαλαστής κ. Νέλλη Χονδρογιάννη, το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει και τις πέντε βάρδιες που απαιτούνται για το ασθενοφόρο. Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει έλλειψη ενός οδηγού με αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες 15 βάρδιες, ενώ το υπάρχον προσωπικό πρέπει να παίρνει σύμφωνα με τον νόμο, τα ρεπό και τις άδειες, και τα πληρώματα των ασθενοφόρων δεν μπορούν να καλύψουν όλη την ημέρα. Η κ. Χονδρογιάννη είπε, ακόμη, ότι το ΕΚΑΒ είναι ενημερωμένο για τα κενά που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας και οι ανάγκες που προκύπτουν καλύπτονται με ασθενοφόρα του Βόλου, με την αναμενόμενη καθυστέρηση.

Περισσότερα Εδω