Προσπάθειες εξυγχρονισμού και εξυγίανσης του συστήματος υποβολής των υποψηφιοτήτων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με στόχο να μειωθούν σημαντικά ενδεχόμενα λάθη και καθυστερήσεις. Με αυτή την ατζέντα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ στη Λάρισα, ημερίδα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Ο κ. Σταυριανουδάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που έχουν γίνει στο θεσμικό πλαίσιο, εστιάζοντας στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «χαιρετίζουμε μία προσπάθεια να δούμε αν μπορεί να είναι μεγαλύτερο το διάστημα πριν την έναρξη της υποβολής των υποψηφιοτήτων όπου κατά το υπουργείο θα πρέπει ο Δήμαρχος να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και να είναι μία ενιαία ηλεκτρονική υποβολή ούτως ώστε να μειώσουμε σημαντικά τα πιθανά λάθη και τις καθυστερήσεις. Ξέρω ότι η εμπειρία που ζήσαμε με τις βουλευτικές έδειξες ότι υπήρξαν προβλήματα και πολύ περισσότερο που οι συμμετοχές και τα κόμματα λιγότερα. Σήμερα θα έχουμε πολύ περισσότερους συνδυασμούς και χιλιάδες υποψηφίους».

Δείτε ένα απόσπασμα από τα όσα είπε ο κ. Σταυριανουδάκης:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω