Δεύτερο πράσινο νησί προορίζεται να είναι η Χάλκη μετά την Αστυπάλαια. Σήμερα υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας με μεγάλες γαλλικές εταιρίες. Πρόκειται για ένα νέο πακέτο παρεμβάσεων, το οποίο θα επεκταθεί και σε όλα τα μικρά νησιά του Αιγαίου, το οποίο περιλαμβάνει ολοκληρωτική πράσινη μετάβαση, καθώς το νησί θα γίνει σχεδόν ενεργειακά αυτόνομο, μέσω των φωτοβολταϊκών.

Το κόστος του ρεύματος θα μειωθεί κατά 200.000 ευρώ για τους κατοίκους του νησιού, ενώ θα μειωθούν και οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Επιπλέον, ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα δοθούν στη Χάλκη, που παρέχονται από γαλλικές εταιρείες. Σήμερα υπεγράφη το σχετικό μνημόνιο ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και τις γαλλικές εταιρείες, παρόντος και του Γάλλου πρέσβη στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα η Χάλκη είναι το πρώτο νησί, που θα αποκτήσει και 5G. Μέσω της νέας γενιάς τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας που βελτιώνει κατά πολύ την απόδοση και τις ικανότητες του δικτύου, θα μπορεί να έχει το νησί και τηλεϊατρική.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω