Μοιράσου το αρθρο!

 

Σε 41 ανέρχονται οι σχολικές μονάδες του Ν. Μαγνησίας, οι οποίες θα είναι μεταξύ των 1821 που θα παραλάβουν κιτ ρομποτικής στο πλαίσιο του προγράμματοςμε τίτλο: «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…», που θα υλοποιηθεί μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων, της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και της Cosmote. Για την συγκεκριμένη κατανομή ενημερώθηκε, αρμοδίως, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή από τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Μακρή είχε παραστεί, στις 17 Ιανουαρίου 2023, στην υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας για την υλοποίηση της δράσης αυτής, η οποία υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και χρηματοδοτείται από τον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός»του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

 

 

Ειδικότερα, ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι η κατανομή των σχολικών μονάδων, των οποίων η οριστικοποίηση θα γίνει εν ευθέτω χρόνω, είναι η εξής:

  • Για τον Δήμο Βόλου, 30 συνολικά σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 16 Δημοτικά και 14 Γυμνάσια
  • Για τον Δήμο Αλμυρού, 3 συνολικά σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 2 δημοτικά και 1 Γυμνάσιο
  • Για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, 2 συνολικά σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 1 δημοτικό και 1 Γυμνάσιο
  • Για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, 1 σχολική μονάδα, και συγκεκριμένα Δημοτικό
  • Για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, 2 συνολικά σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 1 δημοτικό και 1 Γυμνάσιο
  • Για τον Δήμο Σκιάθου, 1 σχολική μονάδα
  • Για τον Δήμο Σκοπέλου, 1 σχολική μονάδα και συγκεκριμένα Δημοτικό
  • Για τον Δήμο Αλοννήσου, 1 σχολική μονάδα και συγκεκριμένα Δημοτικό

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαστεργίου για την ενημέρωση, δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη που 41 σχολεία του Ν. Μαγνησίας θα συμμετέχουν, ενεργά, στην πρωτοβουλία αυτή που δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθούν οι ψηφιακές δεξιότητας των μαθητών προκειμένου να είναι θωρακισμένοι, για το μέλλον. Ενώ, δεν παρέλειψε να τονίσει, για μία ακόμη φορά, την σημαντικότητα της συγκεκριμένης δράσης, η οποία είναι συμπληρωματική με εκείνη του υπουργείου Παιδείας, μέσω του Εθνικού Σχεδίου  Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, που έχει εξασφαλίσει 30 εκατ. ευρώ για 177.000 κιτ ρομποτικής σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

ΠΗΓΗ:TheNewspaper

Περισσότερα Εδω