H δική μας επιθυμία και το σχέδιο που καταθέσαμε είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το self-testing, δήλωσε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

“Είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο, και θα δοθούν και σχετικές οδηγίες που θα επιτρέψουν σε εκπαιδευτικούς και γονείς να κάνουν το self-test των μαθητών, ώστε να επιστρέψουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο σχολείο”, πρόσθεσε η κ. Μακρή και επεσήμανε ότι αναμένεται το πράσινο φως από τους ειδικούς ώστε να ληφθεί η πολιτική απόφαση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα πιστοποιεί το αρνητικό η θετικό τεστ, η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι ο γονιός ή ο μαθητής θα προσκομίζει την υπεύθυνη δήλωση στον διευθυντή του Σχολείου και ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία έχει αποφασιστεί και θα εξηγηθεί επαρκώς.

«Όταν το τεστ είναι θετικό, τότε υπάρχει η δυνατότητα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση να πάει σε ένα από τα 386 κέντρα που υπάρχουν ήδη και να κάνει τη δεύτερη εξέταση που θα πιστοποιεί αν είναι όντως θετικό το παιδί ή ο εκπαιδευτικός και συνακόλουθα αν θα είναι δικαιολογημένη η απουσία από την εκπαιδευτική διαδικασία», διευκρίνισε η κ. Μακρή.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα γίνουν στην ώρα τους, “όπως έγιναν και πέρυσι”, ενώ για τα voucher των 200 ευρώ για tablet είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΕΡΤ1

Περισσότερα Εδω