Σε εκ νέου ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Πιερρακάκη, προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την τελική εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος και αφορούν την ειδική μοριοδότηση των πλημμυρόπληκτων Θεσσαλών μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου, ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2024, επισημαίνοντας τα εξής:

«επανέρχομαι με την παρούσα μου, σε παλαιότερη ερώτησή μου (Αρ. πρωτ.: 1005-03/10/2023), σε σχέση με την αποκατάσταση της εκπαιδευτικής λειτουργίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, για την ειδική μοριοδότηση των τελειόφοιτων μαθητών και των μαθητριών του Λυκείου που επιθυμούν να εισέλθουν στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως είναι γνωστό, οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία στην αρχή του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους, εκτός από τις τραγικές συνέπειες στις ζωές και στις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, προκάλεσαν μεγάλα επίσης προβλήματα στην διδακτική – μαθησιακή διαδικασία και γενικότερα στη λειτουργία, όλων ανεξαιρέτως, των σχολείων της περιοχής.

Αλλά και πέραν τούτων, μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών, εξαιτίας των μετέπειτα καθυστερήσεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από πλευράς της Πολιτείας, αναγκάστηκαν είτε να αλλάξουν τόπο διαμονής, είτε να συμμεριστούν τα οικονομικά προβλήματα των γονιών τους, είτε να συμμετάσχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των καταστροφών στις οικογενειακές περιουσίες, συνδράμοντας τους γονείς τους, πολλές φορές εις βάρος του αναγκαίου χρόνου για ενασχόληση με τα μαθήματά τους.

Όπως, μάλιστα, μου επισημαίνατε στην απάντηση της υπ’ αριθμ. 1005-03/10/2023 ερώτησής μου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις « ισχύει ότι: Οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ περιοχών, που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως, ιδίως, από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και τωνΑνώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών».

Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι πολλά από τα παιδιά των πλημμυρόπληκτων δήμων της Θεσσαλίας αντικειμενικά καλούνται να διαγωνιστούν στον θεσμό των Πανελληνίων, έναντι συνυποψηφίων από όλη την επικράτεια πολύ καλύτερα προετοιμασμένων και με πολύ υψηλότερη ψυχολογία, από ό,τι τα ίδια.

Αλλά και δεδομένου ότι από πλευράς επίσημης Πολιτείας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν το ανωτέρω μέτρο θα εφαρμοστεί φέτος και ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες των πλημμυρόπληκτων περιοχών της Θεσσαλίας», η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

«-Αν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την ένταξη των τελειόφοιτων μαθητών (Γ Λυκείου) της Θεσσαλίας, στην πρόνοια του νόμου για εισαγωγή στα ΑΕΙ ; Και αν όχι, πότε πρόκειται να εκδοθεί;»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω