Πριν καν προλάβει να “σηκώσει κεφάλι” από τη διετή περιπέτεια της πανδημίας, αλλά και πλέον από το ράλι των αυξήσεων σε πολλά προϊόντα, η εστίαση βρίσκεται αντιμέτωπη και με τις απαιτήσεις των εταιρειών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, για το διάστημα όμως που τα καταστήματα ήταν κλειστά!

Όπως καταγγέλλει στο onlarissa.gr Λαρισαίος ιδιοκτήτης καφενείου στο κέντρο της πόλης, η μία εκ των τριών εταιρειών του απέστειλε «επείγουσα υπενθύμιση» με την οποία του ζητά ούτε λίγο, ούτε πολύ, το ποσό των 1.643 ευρώ για το διάστημα από το 2018 έως και το 2022, συνυπολογίζοντας και τα δύο έτη της πανδημίας, όπου η εστίαση υποχρεώθηκε σε αναστολή λειτουργίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Το μαγαζί είναι καθαρά χειμερινό και δύο χειμώνες ήμασταν κλειστά. Ανοίγαμε Μάιο και Ιούνιο που δεν έχουμε αντικείμενο. Τότε ουσιαστικά εμείς είμαστε κλειστά» εξηγεί στο onlarissa.gr ο ιδιοκτήτης του καφενείου.

Στη δε «υπενθύμιση», γίνεται αναφορά στην πανδημία και στην «πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας, τις δυσκολίες και τις ειδικές συνθήκες εργασίας πανελλαδικά λόγω του COVIO 19», και γι’ αυτό διευκρινίζεται πως παρέχονται «ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλές παρελθόντων ετών», μείωση 15% για τα έτη 2020-2021 και 25% για το έτος 2022. Δηλαδή έκπτωση 15% για τα δύο χρόνια του κορωνοϊού, όταν και τα καταστήματα βρέθηκαν με κρατική απόφαση σε πολύμηνο λουκέτο (ενώ για ένα διάστημα που λειτούργησαν, αυτό έγινε χωρίς μουσική)!

Όπως καταγγέλλει ο Λαρισαίος, η πίεση που του ασκείται είναι τεράστια, καθώς όπως υποστηρίζει, από την εταιρεία του λένε πως εάν δεν πληρώσει και λάβει δικαστική τροπή η υπόθεση, θα αξιωθεί το διπλάσιο ποσό της οφειλής, συν τα δικαστικά έξοδα!

Μήπως να το έβλεπαν λίγο το θέμα οι τοπικοί βουλευτές και προπαντός η ίδια η πολιτεία;

Α.Ρ. (φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω