Έφτασε η στιγμή που περίμεναν άπαντες οι λάτρεις του ποδοσφαίρου. Το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά με 32 ομάδες έτοιμες να διεκδικήσουν τόσο τη δόξα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όσο και τα υπέρογκα ποσά που δίνονται!

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ διαθέτει συνολικά ένα ποσό της τάξεως των 2.022 δισεκατομμυρίων ευρώ, ξεπερνώντας αυτό της προηγούμενης τριετίας (1.950 δισεκατομμυρία ευρώ).

Κάθε ομάδα που συμμετέχει στους ομίλους της διοργάνωσης, θα λάβει 15.64 εκατ. ευρώ και το εν λόγω ποσό μπορεί να αυξηθεί κατα 2.8 εκατ. ευρώ με κάθε νίκη, αλλά και με 930 χιλιάδες ευρώ με κάθε ισοπαλία.

Εν συνεχεία, η πρόκριση στους «16» δίνει 9.6 εκατ. ευρώ, η είσοδος στα προημιτελικά 10.6 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόκριση στα ημιτελικά αντιστοιχεί σε 12.5 εκατ. ευρώ. Τέλος, οι διεκδικητές του τίτλου στον τελικό, θα λάβουν 15.5 εκατ. ευρώ, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης θα προσθέσει στα ταμεία του 4.5 εκατ. ευρώ.

Το υψηλότερο ποσό που μπορεί να βάλει στα ταμεία της μία ομάδα που θα κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι 85.14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την προηγούμενη τριετία ήταν στα 82.45 εκατ ευρώ.

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Περισσότερα Εδω