Ο Σπύρος Κορέντης, από τον Βόλο, εντάχθηκε πριν από δύο χρόνια στην ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπηρετεί στο Χαλάνδρι, αγαπά πολύ τη δουλειά και συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί τους πολίτες.

Αυτό όμως που έκανε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Αστυνομία εκτός από να συλλαμβάνει τους «κακούς», έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Συνδράμει τους πολίτες και πέρα από θέματα ασφάλειας.

Όπως έκανε ο 29χρονος Σπύρος Κορέντης, που μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του, όλοι από την ομάδα ΔΙΑΣ, που συγκέντρωσαν χρήματα για τη στήριξη ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που έπεσε θύμα ληστείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα στο Χαλάνδρι. Ο Σπύρος και οι συνάδελφοί του ήταν υπηρεσία όταν πήραν σήμα για ληστεία στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού.

«Στο σπίτι ήταν η ηλικιωμένη και ο άντρας της, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας λόγω ηλικίας. Τον άφησε σε μία καρέκλα και αυτοί έκαναν άνω κάτω το σπίτι, άρπαξαν τη σύνταξή τους και ό,τι χρηματικό ποσό υπήρχε και διάφορα χρυσαφικά. Ευτυχώς, δεν τον πειράξανε τον άνθρωπο», περιέγραψε το συμβάν ο Βολιώτης αστυνομικός.

Η κ. Έλλη, η ηλικιωμένη γυναίκα, ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Εκτός από τον τρόμο που προκάλεσε στο ηλικιωμένο ζευγάρι το συμβάν, η ίδια άρχισε να κλαίει μπροστά στους αστυνομικούς. Όπως τους εκμυστηρεύτηκε τα χρήματα που άρπαξαν οι δράστες ήταν ό,τι είχε απομείνει από τη σύνταξη που λαμβάνουν εκείνη και ο σύζυγός της. «Πώς θα περάσουμε τον μήνα; Τι θα φάμε; Πώς θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς;», έλεγε με αναφιλητά η έντρομη ηλικιωμένη, όπως αφηγήθηκε ο Σπύρος Κορέντης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο Βολιώτης αστυνομικός και οι συνάδελφοί του βρέθηκαν μπροστά σε ένα περιστατικό από αυτά που κανείς δεν θέλει να βιώσει. Αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για να βοηθηθεί το ζευγάρι που δεν έχει παιδιά, ούτε συγγενείς να ζητήσει βοήθεια. Ενημέρωσε τον διοικητή του και η πρότασή του έγινε δεκτή. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ συγκέντρωσαν ένα σεβαστό ποσό και το έδωσαν στο ζευγάρι.

«Τους είδαμε πως ήταν σε απόγνωση, αλλά ταυτόχρονα είχαν και μία υπερηφάνεια ότι θα τα καταφέρουν. Αυτό μας έκανε να θέλουμε να δείξουμε κάτι παραπάνω. Έτσι προχωρήσαμε σε έρανο και συγκεντρώσαμε ένα ποσό το οποίο και δώσαμε.

Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Ως αστυνομικοί έχουμε μάθει ότι πρέπει να προστρέχουμε και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Αυτή είναι η αποστολή μας», ανέφερε ο νεαρός αστυνομικός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η συνάντηση και τα εύσημα από τον υπουργό

Χθες ο Σπύρος Κορέντης και οι συνάδελφοί του συναντήθηκαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι αστυνομικοί περιέγραψαν στον υπουργό το συμβάν. Ο κ. Θεοδωρικάκος τους απένειμε τα εύσημα.

«Ο λόγος που κάλεσα αυτά τα παλικάρια εδώ πέρα είναι ότι πιστεύω πως αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κάνουν μια σπουδαία δουλειά, εργάζονται πάρα πολύ σκληρά για την ασφάλεια όλων μας και αποδεικνύουν ότι μαζί με αστυνομικοί είναι και άνθρωποι, ή αν θέλετε για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος», τόνισε ο υπουργός.

Απευθυνόμενος στους αστυνομικούς επίσης τους είπε: «Αυτό που φανερώνει το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι εσείς νοιαστήκατε όχι μόνο να είναι ασφαλής η κυρία Έλλη και ο σύζυγός της και η οικογένειά της, αλλά να τη βοηθήσετε μέσα από το δικό σας υστέρημα, γιατί περί υστερήματος πρόκειται, κακά τα ψέματα, γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση. Βάζετε πλάτη για να μπορούν οι άνθρωποι να ξανανιώσουν σε καλύτερες συνθήκες και προοπτικές. Νομίζω πλέον ότι η κ. Ελλη θα σας έχει σαν παιδιά της. Π0λλά, πολλά συγχαρητήρια γιατί είστε το κανονικό, καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας. Μπράβο και πάλι μπράβο! Να είστε καλά!».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Περισσότερα Εδω