Σε παρέμβαση του ο Αντιδήμαρχος τοπικής Ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Μιχάλης Καπουρνιώτης αναφέρει

Ότι επί των ημερών της Δημοτικής Αρχής του Αχιλλέα Μπέου ο Βόλος είναι πλέον ένα σημείο θετικής αναφοράς στον αθλητικό χάρτη της χώρας, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις, πανελλήνια πρωταθλήματα, τελικούς σε όλα τα αθλήματα δεν συνέβη τυχαία.Τον Γιώργο Κατσαλή τον γνωρίσαμε ως καλαθοσφαιριστή της Νίκης, αλλά και ως δημοτικό σύμβουλο, χωρίς κάποια αξιοσημείωτη παρουσία. Για πολύ καιρό δε, τα πολιτικά του ίχνη αγνοούνταν…
Και τον είδαμε τώρα, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, να επανεμφανίζεται για να θρηνήσει(!) για τις αθλητικές υποδομές που η σημερινή Δημοτική Αρχή δήθεν κατέστρεψε και να μας ενημερώσει για τις απόψεις του γενικώς για την κοινωνία και τον αθλητισμό, ως να ενδιέφεραν κανένα.

Επειδή ο Δήμαρχος μας Αχιλλέας Μπέος και η Δημοτική Αρχή, συνολικά, έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν από το να απαντούν στα φληναφήματα των κάθε λογής πικραμένων Κατσαλήδων, που έσπευσαν να αναπαράγουν συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης ( γνωστά και ως σκουπιδότοποι «ειδήσεων»), αλλά και επειδή οφείλουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας με τα αληθινά, πραγματικά στοιχεία, παραθέτω εγώ μια σύντομη λίστα με τα κορυφαία έργα της θητείας μας. Συγκεκριμένα:

1. Αποπερατώσαμε και παραδώσαμε σε χρήση του κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς, μια σύγχρονη και λειτουργική αθλητική εγκατάσταση που ήταν κουφάρι για δέκα και πλέον χρόνια και πλέον χρησιμοποιείται σε αντικατάσταση ενός άλλου ερείπιου, όπως το είχαν καταντήσει, πριν την παρέμβαση μας, οι «σύντροφοι» του Κατσαλή, αυτό του Εκθεσιακού

2. Ανακατασκευάσαμε τόσο το βοηθητικό γήπεδο του ΕΑΚ, όσο και το Αθλητικό Κέντρο Όλγα Βασδέκη, στα οποία τοποθετήθηκαν συνθετικοί χλοοτάπητες τελευταίας γενιάς, ώστε να χρησιμοποιούνται τώρα απρόσκοπτα και με ασφάλεια από δεκάδες σωματεία με χιλιάδες αθλητών.

3. Αποκτήσαμε για λογαριασμό του Δήμου και της πόλης το Πανθεσσαλικό στο οποίο εκτός από την ομάδα ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Βόλος φιλοξενείται και η ομάδα της Νίκης Βόλου. Και βέβαια είναι ανοιχτό και πρόσφορο για χρήση δεκάδων αθλητικών σωματείων και για όποιον πολίτη το επιθυμεί. Πέραν όλων των άλλων δεν πρέπει να διέφυγε της προσοχής του η μεγάλη επιτυχία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος νέων και νεανίδων, που φέρνουμε αυτό το καλοκαίρι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αντρών και γυναικών αλλά και τις επαινετικές δηλώσεις της βουλευτού και προέδρου του ΣΕΓΑΣ, παλαιάς πρωταθλήτριας, Σοφίας Σακοράφα.

4. Αναβαθμίσαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου της Πορταριάς, με αποτέλεσμα την θεαματική, πέραν των άλλων, άνοδο του αθλητικού τουρισμού, αφού ομάδες όπως η Εθνική μας του ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ, ο Ατρόμητος, ο Βόλος κ.α να το χρησιμοποιούν για τις προετοιμασίες τους.

5. Ανακατασκευάσαμε και αναβαθμίσαμε με σύγχρονα όργανα γυμναστικής τον ανοιχτό χώρο άθλησης στο Κέντρο Νεότητας Χιλιαδούς, ‘Άσυλο’.

6. Ανακατασκευάσαμε και το καταστήσαμε απόλυτα λειτουργικό, κατάλληλο να φιλοξενεί αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών, το γήπεδο της Νεάπολης.

7. Πραγματοποιήσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας, που είναι το μοναδικό σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια.

8. Αναβαθμίσαμε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Νέας Ιωνίας, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν φιλοξενηθεί τρεις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

9. Αναβαθμίσαμε 15 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε όλες τις ενότητες του Δήμου μας.

Η κομματική τύφλωση του κ. Κατσαλή δεν του επιτρέπει προφανώς να δει το έργο αυτό, αλλά οι πολίτες του Βόλου μπορούν. Και φυσικά μπορούν να κάνουν καταλυτικές συγκρίσεις μεταξύ του πριν και του σήμερα.

Το ότι επί των ημερών της Δημοτικής Αρχής του Αχιλλέα Μπέου ο Βόλος είναι πλέον ένα σημείο θετικής αναφοράς στον αθλητικό χάρτη της χώρας, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις, πανελλήνια πρωταθλήματα, τελικούς σε όλα τα αθλήματα δεν συνέβη τυχαία. Ούτε γιατί κάποιοι το σκέφθηκαν ή το ονειρεύτηκαν πριν από μας. Συνέβη και θα συμβαίνει σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό γιατί με σκληρή, επίπονη και μεθοδική δουλειά και τις αθλητικές υποδομές επεκτείνουμε και αναβαθμίζουμε, αλλά και προχωρούμε σε οργανωτικά επιτεύγματα για τα οποία η αθλητική κοινότητα μας συγχαίρει.

Περισσότερα Εδω