«Ως Θεσσαλός, εκφράζω τις βαθιές μου ευχαριστίες στους Έλληνες εφοπλιστές, καθώς από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου, στάθηκαν έμπρακτα δίπλα στους συντοπίτες μου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Η προσφορά εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης κατά το αρχικό στάδιο και η δυναμική ανταπόκρισή σας, στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανασυγκρότηση της περιοχής, υπήρξε συγκλονιστική. Πιστοί στο ρητό “Ναυτιλία και Κοινωνία Πάντα Μαζί”, συνεισφέρατε πάνω από 50 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία, με επόμενο βήμα, την ενεργειακή αναβάθμιση, την ανακατασκευή περιβάλλοντα χώρου, και τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπου χρειάζεται».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρήστος Κέλλας, στην εκδήλωση της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, στον χαιρετισμό του, τόνισε την τεράστια συμβολή της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας:

«Η Ελλάδα παραμένει η κορυφαία ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο. Η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους πλέον παραγωγικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, μέσω της οικονομικής, κοινωνικής και στρατηγικής συμβολής της. Η συνολική συνεισφορά της αγγίζει το 7% του ΑΕΠ, ενώ δημιουργεί άμεσα και έμμεσα, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη και τον στρατηγικό της ρόλο στην υποστήριξη της νησιωτικής οικονομίας. Σημαντική, όμως, είναι και η συμβολή της στην προσέλκυση επενδύσεων και καινοτομίας, καταδεικνύοντας, πως η ελληνική ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κέλλας, θέλοντας να καταδείξει την διαχρονική και αλληλένδετη σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα, επεσήμανε:

«Δεν υπάρχει χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο, που να έχει ταυτίσει σε τόσο μεγάλο βαθμό την ύπαρξη και επιβίωσή της με τη θάλασσα, όσο η Ελλάδα. Οι Έλληνες κάναμε τη θάλασσα δεύτερη πατρίδα. Την εξημερώσαμε, την δαμάσαμε και την αγαπήσαμε. Μέσω αυτής μεταλαμπαδεύσαμε τον σπουδαίο πολιτισμό μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Είμαστε υπερήφανοι, που χιλιάδες χρόνια μετά, η ελληνική ναυσιπλοΐα κυριαρχεί και πρωτοπορεί.

Και όπως έλεγε και ο μεγάλος μας συγγραφέας Στρατής Μυριβίλης, “όλες οι θάλασσες του κόσμου είναι Ελλάδα. Όλα τα κύματα ξέρουν τις καρίνες των ελληνικών πλοίων…”».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης και η Υποψηφία Ευρωβουλευτής, Βούλα Πατουλίδου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω