Στην ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας με αντικείμενο «το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας» στη Λάρισα, συμμετείχε το Σάββατο ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Σε δήλωσή του ο κ. Εσκίογλου τονίζει πως «χωρίς καμία αμφιβολία η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια, είναι η διαχείριση του νερού.

Η υπεράντληση λόγω της εντατικοποίησης των καλλιεργειών και η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, μας οδήγησαν στο να μην έχουμε το πολυτιμότερο αγαθό ακόμη και για πόση.

Ως νέα δημοτική αρχή, θέσαμε πρώτιστη προτεραιότητα τη διευθέτηση του υδρευτικού των Φαρσάλων και του συνόλου του δήμου μας. Έγιναν συντονισμένες ενέργειες που οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα όπως το να τρέχει κατάλληλο νερό στις βρύσες των Φαρσαλινών νοικοκυριών.

Με τηδρομολόγηση των φραγμάτων σε Δίλοφο και Ναρθάκι αλλά και την υλοποίηση του φράγματος στη Σκοπιά, η επαρχία μας θα ανατρέψει το αρνητικό υδατικό ισοζύγιο, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν ισχυρές συνθήκες ανάπτυξης.

Πάντοτε όμως θα πρέπει να έχουμε ως «ευαγγέλιο» ότι αυτό που μας δίνει απλόχερα η φύση και που αποτελεί την πηγή της ζωής, δεν είναι αστείρευτο. Γι’ αυτό προσέχουμε για να έχουμε.»

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω