Οι αναγνώστες – συνδρομητές της Which?  βαθμολόγησαν τα 13 νησιά για παραλίες, φαγητό και ποτό, τοπία και σχέση ποιότητας / τιμής.

Σύμφωνα με την Which?, “Όταν σκέφτεστε τις τέλειες διακοπές σε ελληνικό νησί, τα ξωκλήσια της Σαντορίνης με τους γαλάζιους τρούλους μπορεί να σας έρχονται στο μυαλό. Ή η Μύκονος με την απαράμιλλη νυχτερινή ζωή.

Οι Βρετανοί όμως που συμμετείχαν στην έρευνα δεν συμφωνούν.

Kefalonia
Κεφαλονιά, Andrew Mayovsky | Shutterstock.com

Η Which ζήτησε από 1.386 αναγνώστες να βαθμολογήσουν 13 διαφορετικά νησιά και η Σαντορίνη και η Μύκονος είχαν την χαμηλότερη συνολική βαθμολογία. Και όπως αναφέρει: “Αυτά τα δύο γνωστά νησιά μπορεί να έχουν πέσει θύματα της δικής τους επιτυχίας, υπερτιμημένα και πολυσύχναστα για να τα απολαύσετε, σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας. Και τα δύο “σκόραραν” μόλις δύο στα πέντε αστέρια για την ηρεμία και τη γαλήνη και τρία αστέρια για την σχέση ποιότητας / τιμής. Ποια νησιά όμως επίλεξαν οι αναγνώστες μας ότι πρέπει να επισκεφτούν αν δεν είναι η γραφική Σαντορίνη ή πολύβουη Μύκονος; Η κορυφαία θέση “δόθηκε” σε ένα λιγότερο γνωστό νησί, το οποίο περιγράφηκε ως «ουσιαστικά παρθένο και ακόμα τυπικά ελληνικό» από έναν αναγνώστη και επαινέθηκε για τα εκπληκτικά του τοπία από πολλούς”.

Πρώτη στη βαθμολογία βρέθηκε η Λευκάδα, και ακολουθούν Κεφαλονιά, Κρήτη, Σκιάθος και Ιθάκη. Ψηλά στην βαθμολογία βρίσκονται και η Ρόδος και η Κως.

Τα καλύτερα και τα χειρότερα ελληνικά νησιά

Η βαθμολογία των 13 ελληνικών νησιών, έχει ως εξής:

Η παύλα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετές απαντήσεις για την αξιολόγηση. Στην βαθμολογία για τα τουριστικά αξιοθέατα περιλαμβάνονται ποικιλία, ποιότητα, τιμή εισόδου στα ιστορικά κτίρια, γκαλερί, πάρκα και περιηγήσεις στην πόλη, μουσεία. Επίσης αξιολογούνται το πλήθος τουριστών και οι ουρές στα αξιοθέατα.

Η βαθμολογία αφορά στην ικανοποίηση των τουριστών και πόσο πιθανό είναι οι άνθρωποι να προτείνουν το νησί ως προορισμό διακοπών. Οι τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων είναι οι μέσοι όροι.

Περισσότερα Εδω