Η… θρησκεία του ποδοσφαίρου, αλλά γενικά ο αθλητισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο δοκιμάζεται! Η δημιουργία της European Super League, ενδεχομένως «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» και φίλαθλοι καλούνται να υπερασπιστούν τα κεκτημένα…

Καυτά ερωτήματα που απασχολούν το κοινό επιχειρήθηκε να απαντηθούν μέσα από την εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8, Κάνε παιχνίδι μόνος σου.

Πόσο κοντά είμαστε στο (οριστικό και αμετάκλητο) σχίσμα; Οι «ισχυροί» γίνονται πιο… ισχυροί; Πόσο θα αντέξει η UEFA σε αυτό το «μπράντεφερ» με τη European Super League; Υπολογίζουν τους φιλάθλους; Που στηρίζεται νομικά το εγχείρημα των «12»;

Γιατί τα κατάφερε η Euroleague ή μήπως όχι; Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τον εικοσαετή πόλεμο με τη FIBA; Που βαδίζει το ελληνικό μπάσκετ; Είναι ικανή η Ευρώπη να δημιουργήσει το δικό της ΝΒΑ;

Άκρως διαφωτιστικές ήταν οι τοποθετήσεις των εκλεκτών και έμπειρων καλεσμένων. Κατά σειρά κατέθεσαν τις απόψεις τους:

Ο δημοσιογράφος, ο παλιότερος ειδικός αναλυτής του ποδοσφαίρου σε θέματα UEFA/FIFA, Μάνος Σταραμόπουλος.

Ο έμπειρος δικηγόρος σε θέματα αθλητισμού, επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος στη ΓΓΑ και νυν νομικός σύμβουλος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), Γιώργος Καλούδης.

Ο δημοσιογράφος στην Cosmote TV και αρθρογράφος στο Gazzetta.gr, Μιχάλης Τσόχος.

 Ο νομικός, με τεράστια εμπειρία στο χώρο του μπάσκετ, ο πρώτος και κορυφαίος General Manager στο ελληνικό μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα στο μεγάλο Αρη και αργότερα στο Ολυμπιακό, Γιάννης Γιαννάκης.

Ο δημοσιογράφος στην 24 Media, που έζησε από πολύ κοντά το σχίσμα που δημιουργήθηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πριν από 20 χρόνια, Γιάννης Φιλέρης.

Ο παλαίμαχος διεθνής σέντερ, πρεσβευτής του ΝΒΑ στην Ευρώπη, Ευθύμης Ρεντζιάς.

Ο General Manager της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας.

Τέλος, την ανακεφαλαίωση όσων ειπώθηκαν έκανε ο προπονητής, Γιώργος Λιμνιάτης, ο οποίος κατέθεσε και τη δική του άποψη για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Κάνε παιχνίδι μόνος σου, η εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8, όπου κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο πρωί (06:00-08:00) ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνθέτες, ποιητές, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, αθλητές, προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο! Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα από αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

Περισσότερα Εδω