Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας, η ΟΤΟΕ και όλα τα Νομαρχιακά Παραρτήματα της ΟΤΟΕ στην Ελλάδα, 

με δελτίο τύπου προς την εφημερίδα “TRIKALAOLA” αναφέρει τα εξής για την Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία της 10ης Ιουνίου :

 

Πρωτοφανή η συμμετοχή των Εργαζομένων στην Πανελλαδική και Πανεργατική Απεργία της 10ης Ιουνίου στους εργασιακούς χώρους όλης της Ελλάδας.

Οι Εργαζόμενοι και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις έστειλαν ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ  ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

 

Με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία της 10/6/2021 και στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις ολόκληρης της χώρας, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, μαζί με την ΟΤΟΕ, τους Συλλόγους-Μέλη της, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, διατράνωσαν: 

• την αντίθεσή τους στις αντεργατικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης. 

 

• την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις, το ωράριο και τα εργασιακά.

 

Η ΟΤΟΕ ήταν και παραμένει ενεργά παρούσα: 

 

• κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (ακρόαση φορέων της 9/6/2021), όπου με παρέμβαση του Προέδρου της αφ’ ενός εξέθεσε τις βασικές αντιρρήσεις της, με ειδική αναφορά στις προτάσεις της για την τηλεργασία, αφ’ ετέρου κατέθεσε στα πρακτικά το υπόμνημα με τις αναλυτικές θέσεις της για το νομοσχέδιο.

• στην προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης, με περιοδείες και ενημέρωση των συναδέλφων.

• στην απεργιακή κινητοποίηση και στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση για τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, ώστε να συμμετάσχουμε σε ενωτικές κλιμακούμενες κινητοποιήσεις. 

 

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ! 

 

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ! 

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ 

 

……………………………………………………………………………………………………………………

Οι εργαζόμενοι απέρριψαν το άθλιο νομοσχέδιο –

Η κλιμάκωση του αγώνα μπορεί να το πετάξει στα σκουπίδια

Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ χαιρετίζει  τους εκατοντάδες απεργούς και διαδηλωτές που με τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση των σωματείων στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων , ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές σε πάνω από 60  μαζικές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα, στέλνοντας  μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού τερατουργήματος της κυβέρνησης της ΝΔ και απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του.

Η επιτυχία της απεργίας και των κινητοποιήσεων γελοιοποίησε τα ψέματα της κυβέρνησης που προσπαθεί να συγκαλύψει το βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Η επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί η απεργία πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εργοδοτικών εκβιασμών και κυβερνητικών απαγορεύσεων, όπως έγινε με τη δικαστική απόφαση για την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας των ναυτεργατών, που τελικά “έπεσε στο κενό”. Στο κενό  έπεσαν και οι “νουθεσίες” διαφόρων εκπροσώπων των αστικών κομμάτων . Όπως πχ της συντοπίτισσας κυβερνητικής βουλευτίνας κ. Παπακώστα που συναντήθηκε 2 μέρες πριν την Απεργία με την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για το απαραίτητο «μασάζ» , ώστε να ….το αντεργατικό έκτρωμα . Όπως άλλων κυβερνητικών παραγόντων ότι δήθεν οι “απεργίες δεν έχουν νόημα”, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έσπερναν απογοήτευση ότι οι αγώνες και οι απεργίες δε θα καταφέρουν κάτι και ότι η μοναδική ελπίδα θα είναι η δική τους διακυβέρνηση που θα αλλάξει το νόμο.

Η κυβέρνηση, αφού δεν κατάφερε να εμποδίσει το απεργιακό κύμα, στη συνέχεια επιστράτευσε όλους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς -ειδικά γνωστά ΜΜΕ- για να συκοφαντήσει τους απεργούς και να απαξιώσει το μέγεθος των κινητοποιήσεών τους. Η πραγματικότητα τούς διέψευσε. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες απορρίπτουν το άθλιο νομοσχέδιο που θέλει να τσακίσει το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και το δικαίωμα στην απεργία.

Η κλιμάκωση του αγώνα με νέες πιο μαζικές απεργιακές μάχες και συγκεντρώσεις, η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή τους είναι αυτό που φοβούνται κυβέρνηση και κεφάλαιο, είναι αυτό που απαιτείται σήμερα για να πεταχτούν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο-έκτρωμα και οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Για να μη ζήσουμε σαν “σκλάβοι τον 21ο αιώνα”».

……………………………………………………………………………………………………………………..

Σήμερα δώσαμε επιτυχημένα μια σημαντική απεργιακή μάχη. Μια μάχη από τις πολλές που έχουμε ακόμα μπροστά μας, για την ανατροπή του ν/σ Χατζηδάκη, και συνολικά των πολιτικών φτώχειας και εξαθλίωσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Οι μαζικές απεργιακές συμμετοχές σε μια σειρά από σωματεία, οι απεργιακές περιφρουρήσεις σε τόσους χώρους δουλειάς, οι μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, αποδεικνύουν πως οι εργαζόμενοι που κρατούν στα χέρια τους την κοινωνία, που κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες συνεχίζουν να δουλεύουν, έχουν τη δύναμη μέσω της οργάνωσης και των αγώνων τους να διεκδικήσουν και να κερδίσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης! Ακόμα πιο δυνατά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία, τις επιτροπές και πρωτοβουλίες αγώνα, τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις τους!

Τώρα είναι που χρειαζόμαστε ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα, ανεξάρτητο από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, ταξικό βάσει των αναγκών της πληττόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας, αγωνιστικό που δεν θα κάνει βήμα πίσω από τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το Νέο Αριστερό Ρεύμα, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., σε όλη τη χώρα θα συνεχίσουν να υπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Καλούμε την νεολαία και όλο το λαό, να αγωνιστεί, να οργανωθεί. Πλάι με το ανεξάρτητο ταξικό εργατικό κίνημα, κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων

Περισσότερα Εδω