Μοιράσου το αρθρο!

Θύμα απάτης έπεσε 57χρονος Βολιώτης, καθώς επιτήδειος προσπάθησε να του πουλήσει αμάξι που δεν υπήρχε, χρησιμοποιώντας ταυτότητα ανθρώπου που είχε πεθάνει. Ο ίδιος κατέθεσε χθες στην εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, εξιστορώντας τον τρόπο με τον οποίο ο αλλοδαπός δράστης κατάφερε να του αποσπάσει πάνω από 1200 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο 57χρονος, στις 14 Νοέμβρη του 2020, ενώ έψαχνε στο διαδίκτυο για να αγοράσει αυτοκίνητο, εντόπισε μια αγγελία που τον ενδιέφερε. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποτιθέμενο πωλητή, ο οποίος του έστειλε επιπλέον φωτογραφίες του αυτοκινήτου και ζήτησε προκαταβολή 500 ευρώ για να κατοχυρώσει το όχημα.

Όταν το θύμα κατέθεσε την προκαταβολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ο απατεώνας του ζήτησε επιπλέον 740 ευρώ, με την πρόφαση ότι με αυτόν τον τρόπο ο λογιστής του θα έκανε άμεσα την μεταβίβαση του οχήματος, παρόλο που ήταν Σάββατο. Μάλιστα, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του 57χρονου, του έστειλε φωτογραφία της υποτιθέμενης ταυτότητάς του.

Καθώς στην συνέχεια ο 57χρονος δεν μπορούσε πλέον να επικοινωνήσει με τον πωλητή, κατάλαβε πως εξαπατήθηκε και υπέβαλλε καταγγελία στις αρχές, μετρώντας στις αποταμιεύσεις του συνολική ζημιά 1240 ευρώ.

Ο βουλγαρικής καταγωγής δράστης ταυτοποιήθηκε μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Όπως αποδείχθηκε, αυτοκίνητο δεν υπήρχε, ενώ η ταυτότητα που χρησιμοποίησε ανήκε σε Έλληνα που είχε αποβιώσει.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στην δικαστική αίθουσα, με την υπόθεση να εκδικάζεται ερήμην του. Η έδρα τον έκρινε ένοχο για απάτη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η οποία μπορεί να ανασταλεί επί τριετία υπό τον όρο να επιστρέψει το ποσό των 1240 ευρώ στον 57χρονο. Αυτό, αν …βρεθεί, καθώς είναι άγνωστης ηλικίας και διαμονής.

Περισσότερα Εδω