Μοιράσου το αρθρο!

Λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά την επιθυμία του να συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus 27χρονος στο Βόλο. Ο νεαρός το 2018 ήθελε να διαμείνει μέσω του προγράμματος στην Πορτογαλία και βρισκόταν σε αναζήτηση διαμερίσματος.

Τότε άγνωστος δράστης του συστήθηκε ως Πορτογάλος, ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Λισσαβώνα πείθοντας τον 24χρονο τότε φοιτητή να μισθώσει το δικό του υποτιθέμενο διαμέρισμα.

Ο δράστης ζήτησε από τον νεαρό να βάλει προκαταβολή 650 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε. Πράγματι στις 17/8/18 ο 27χρονος κατέθεσε τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελλάδα. Σύντομα όμως αντιλήφθηκε την απατηλή συμπεριφορά του υποτιθέμενου ιδιοκτήτη και πρόλαβε και ακύρωσε την συναλλαγή μέσω της τράπεζας του χωρίς να υποστεί ζημιά. Στην συνέχεια ο νεαρός υπέβαλε καταγγελία για το περιστατικό.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα των αρχών, όμως, ο λογαριασμός όπου κατέβαλε τα χρήματα το θύμα δεν ανήκε στον απατεώνα, αλλά σε 32χρονη Πολωνή, η οποία φέρεται να γνώριζε για την απάτη που σχεδίασε ο άγνωστος άνδρας και τον βοήθησε δίνοντας του τα στοιχεία του λογαριασμού της σε πολωνική τράπεζα.

Χθες στην εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η ίδια δεν παρουσιάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην για άμεση συνέργεια σε απόπειρα απάτης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο διέταξε έκτιση της ποινής της ενώ η ίδια αναζητείται.

Περισσότερα Εδω