Κατηγορούνταν πως είχε επιτεθεί σε αστυνομικό μέσα στο Τμήμα Λάρισας 49χρονος Σκιαθίτης και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της θεσσαλικής πόλης τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 49χρονος Σκιαθίτης ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο από τον αστυνομικό, τον αποζημίωσε για τις ζημιές που του προκάλεσε και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της βίας κατά αστυνομικού υπαλλήλου, της εξύβρισης και της απειλής, ενώ τον έκρινε αθώο για την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας, καθώς ο κατηγορούμενος αποζημίωσε τον αστυνομικό. Το επεισόδιο είχε συμβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας στις 16 Οκτωβρίου του 2021, πρωινές ώρες.

Ο 49χρονος ιδιωτικός υπάλληλος είχε προσαχθεί στο Τμήμα, διότι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας είχε φραστικό επεισόδιο με άλλον πολίτη, ενώ περίμενε το τρένο. Στο Τμήμα όπου μεταφέρθηκε, κατηγορούνταν ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό, ρίχνοντάς του κλωτσιά, σπάζοντάς του τα γυαλιά και σκίζοντάς του το μπουφάν. Ακινητοποιήθηκε από άλλους αστυνομικούς και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βία κατά αστυνομικού, απειλή και εξύβριση, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο 49χρονος πάσχει από ψυχικές διαταραχές, που του έχει δημιουργήσει το χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού. Μάλιστα αυτό αποδείχθηκε με ιατρική γνωμάτευση, που κατατέθηκε στο Δικαστήριο.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω