Τα πρώτα δείγματα γραφής για την αντιμετώπιση του τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Λάρισας, δείχνει η δημοτική αρχή με την τοποθέτηση κορυνών σε κεντρικές οδούς που… αναστενάζουν καθημερινά από την κατά συρροή παραβατικότητα των οδηγών.

Το θέμα συζητήθηκε για τη λήψη της σχετικής κανονιστικής απόφασης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης, ενώ αφορά οδούς όπως η Παπαναστασίου και Παναγούλη.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος είπε μεταξύ άλλων πως «εάν δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δεν ενεργήσουμε δε θα γίνει τίποτε. Το πρώτιστο είναι η αλλαγή της νοοτροπίας που όμως θέλει βοήθεια απ’ όλους μας… Η μία λωρίδα στην Παπαναστασίου τώρα είναι διαρκώς κατειλημμένη. Από τη στιγμή που δεν έχουμε εμείς νοοτροπία ως οδηγεί δεν πρέπει να βρούμε ένα μέτρο για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση;…

Σε όλες τις ευνομούμενες χώρες η φορτοεκφόρτωση γίνεται με συγκεκριμένο ωράριο και όχι όποτε θέλει το κατάστημα εστίασης. Νόμοι υπάρχουν. Η εφαρμογή τους πάσχει στην Ελλάδα».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Παπαλέξης τόνισε πως οι οριοδείκτες σε κεντρικές οδούς έρχονται ως «πρώτο μέτρο να αντιμετωπίσουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση», ενώ προανήγγειλε την έκδοση νέας κανονιστικής η οποία θα ρυθμίσει το ωάριο για την φορτοεκφόρτωση στο κέντρο της πόλης».

«Με αυτή την απόφαση σταματά η μπαλαχοποίηση που δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Αργυρόπουλος.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Η τοποθέτηση κορυνών «θα δημιουργήσει μία διαμπερή κίνηση με προβλήματα» είπε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Ντίνος Διαμάντος, προσθέτοντας πως δεν είναι συμβατό με τα όσα προβλέπει το ΣΒΑΚ και ο στόχος της χρήσης λιγότερων αυτοκινήτων στο κέντρο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαβίδης σημείωσε ότι «κάθε είδους εμπόδιο πάνω στο οδόστρωμα ήταν επικίνδυνο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2023 απαγορευόταν η τοποθέτηση οποιουδήποτε εμποδίου πάνω στο οδόστρωμα γιατί υπήρξαν ατυχήματα κυρίως με δικυκλιστές. Νομίζω ότι η πρώτη προσέγγιση είναι η αστυνόμευση». «Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ένα παρανόμως σταθμευμένο όχημα και είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να τοποθετήσουμε εμπόδια στη μέση του δρόμου» απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαλέξης.

Δοκιμασμένο και αποτυχημένο μέτρο που θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Πέτρος Κρίκης.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση:

   

newsroom onlarissa.gr / φωτό: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω