Το μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ εκλεγμένο με την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, ο κ. Άγης Τριγάζης σε δήλωσή του σχετικά με την μείωση ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα, αναφέρει τα εξής:

Οι προτάσεις που διαρρέουν τις τελευταίες μέρες για μείωση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα από μεριάς της κυβέρνησης και των διάφορων «λαγών» της (εμπορικοί  σύλλογοι Αθηνών-Θεσσαλονίκης), όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πραγματικό πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας, αντίθετα φορτώνουν και πάλι στις πλάτες μας τις συνέπειες των αντιλαϊκών επιλογών της, των πολιτικών απελευθέρωσης, των ανταγωνισμών. Τα ίδια ζήσαμε και με την πανδημία και τα  lockdown…

Σημειώνουμε επίσης ότι αποτελεί πραγματικά πρόκληση το γεγονός ότι, την ίδια στιγμή που αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να εξασφαλίσει φτηνή ενέργεια για το λαό που χρυσοπληρώνει, είτε ως καταναλωτής είτε ως φορολογούμενος, αφήνει στο απυρόβλητο τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων και βεβαίως τα ίδια τα κρατικά έσοδα που έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω των υπέρογκων φόρων (ΕΦΚ, ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος).

Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της συνέχισης της πάλης μας ενάντια στις πολιτικές απελευθέρωσης της ενεργείας, ενάντια στους νόμους που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια για την απελευθέρωση του ωραρίου , ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ενίσχυσης της πάλης για την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια, η ενίσχυση της πάλης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε   τους εμπορικούς Συλλόγους να δυναμώσουμε τον αγώνα μαζί  τους εργαζομένους απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε, κλιμακώνοντας την δράση με συμμέτοχη στην απεργία 9/11.

Διεκδικούμε:

-Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

– Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών

– Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω