Από την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουλίου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήματος Μονίμων κατοίκων για έκδοση «κάρτας δωρεάν στάθμευσης» σε όλη την κεντρική περιοχή της Λάρισας, η οποία χωρίζεται σε δυο ζώνες (Ζώνη Α’ και Ζώνη Β’).

Ζώνη Α
Κάρτα στάθμευσης δικαιούνται όσοι έχουν “κύρια κατοικία” στην περιοχή μεταξύ των
οδών :

• Ηπείρου – Ταγμ. Βελησσαρίου – Τσόγκα Τάκη – Γεωργιάδου – Μαβίλη Λορέντζου – Κατσώνη Λάμπρου – 23ης Οκτωβρίου – Ηπείρου.

Ζώνη Β

Κάρτα στάθμευσης δικαιούνται όσοι έχουν “κύρια κατοικία” στην περιοχή μεταξύ των
οδών :

Ηρώων Πολυτεχνείου – Τρικάλων – Καραΐσκάκη – Καραθάνου – Τσιόγκα Τάκη (πρ. Καλλιθέας) – Ταγμ. Βελησσαρίου – Ηπείρου – 23ης Οκτωβρίου – Κατσώνη Λάμπρου – Μαβίλη Λορέντζου – Γεωργιάδου – 31ης Αυγούστου – Αγιάς – Ηρώων Πολυτεχνείου.

(ΕΚΤΟΣ από τις οδούς Ταγμ. Βελησσαρίου – Ηπείρου – 23ης Οκτωβρίου – Κατσώνη Λάμπρου – Μαβίλη Λορέντζου που ανήκουν στη ζώνη Α).

Βεβαιωθείτε ότι το ακίνητό σας βρίσκεται στη σωστή ζώνη για να συμπληρώσετε σωστά το σχετικό πεδίο κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.

Το αίτημα θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση : https://www.larissa-dimos.gr/el/monimoi-katoikoi με τη χρήση των κωδικών TAXIS

 Η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος θα ξεκινήσει σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.
 Η υποβολή αιτήματος για χορήγηση “Κάρτας Μονίμου Κατοίκου” δεν έχει καταληκτική ημερομηνία.
 Οι πολίτες θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για να παραλάβουν την “κάρτα” από τη Δημοτική Αστυνομία.

Δικαιούχοι: Μόνιμοι Κάτοικοι (με δηλωμένη την κατοικία στη ΔΟΥ) για ένα (1) ΕΙΧ ιδιοκτησίας τους
Χορηγούνται τόσες κάρτες όσες και τα οχήματα σε κάθε κύρια κατοικία (όχι επαγγελματική στέγη). Κάθε κάτοχος οχήματος ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) θα πρέπει να αιτηθεί για την χορήγηση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου.
Οι αιτήσεις χορήγησης κάρτας που θα κατατίθενται κατά το έτος 2023 θα έχουν ισχύ από την ημερομηνία έγκρισής τους έως την λήξη του έτους 2023.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

1. Άδεια κυκλοφορίας Ε.Ι.Χ. (έγχρωμο αντίγραφο) στην κατοχή του Μονίμου Κατοίκου.
2. Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης (όπως εκδίδεται από την ΑΑΔΕ).
3. Σε περίπτωση μακροχρόνιας μίσθωσης οχήματος (leasing), προσκομίζεται επιπρόσθετα φωτοτυπία συμβολαίου μεταξύ της εταιρίας και του αιτούντος (μαζί με την άδεια κυκλοφορίας).
4. Σε περίπτωση εταιρικών επιβατικών οχημάτων, όταν η εταιρεία παραχωρεί το όχημα στον αιτούντα, προσκομίζεται (πέραν από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος στο όνομα της εταιρείας) και βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, ότι παρέχει μόνο στον αιτούντα το συγκεκριμένο όχημα, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για αποκλειστική χρήση.
Παρατηρήσεις

• Ο Δήμος Λαρισαίων δύναται να ζητήσει επιπρόσθετα δικαιολογητικά σε ειδικές περιπτώσεις, όπου απαιτείται περαιτέρω διευκρίνιση στοιχείων.
• Ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί να διακόψει αυτοδίκαια την ισχύ της κάρτας, όταν αποδεδειγμένα δεν συντρέχουν οι λόγοι ύπαρξης της.
• Ο Μόνιμος Κάτοικος θα δηλώσει υπεύθυνα, με την υποβολή της αίτησης, ότι ΔΕΝ έχει ή ΔΕ μισθώνει ή ΔΕΝ του έχει παραχωρηθεί “χώρος στάθμευσης (εντός υπογείου ή Pilotis ή ακάλυπτου χώρου ή σε Σταθμό Αυτοκινήτων) εντός της “Ζώνης Μονίμου Κατοίκου” που θα αιτηθεί. Η υπηρεσία μπορεί να προβεί σε κατασταλτικό έλεγχο αίτησης και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης ψευδούς Δήλωσης η Υπηρεσία δύναται να ακυρώσει την “Κάρτα Μόνιμου κατοίκου”.
• Ενημερωθείτε για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Δήμου Λαρισαίων.

Στοιχεία επικοινωνίας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-12:00 (μόνο τηλεφωνικά) :
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΥΦΥΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΛ. 2413-500441
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΛ. 2410-680206
και στο e-mail: monkatoikoi@larissa.gov.gr

Ντ. Διαμάντος: Επεκτείνεται το μέτρο για τους μόνιμους κατοίκους

«Το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) για τους Μόνιμους Κατοίκους επεκτείνεται και συμπεριλαμβάνει πλέον όλη την Κεντρική περιοχή 2 Ζωνών (Ζώνη Α & Ζώνη Β).

Οι πολίτες μπορούν από την Παρασκευή 09/06/2023 να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να είναι έτοιμοι και εφοδιασμένοι με την “προσωπική κάρτα” που πέραν του αριθμού κυκλοφορίας θα έχει και ένα μοναδιαίο αριθμό.

Έτσι, θα διευκολυνθεί και το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας στον έλεγχο της παραβατικότητας μέσα από tablet που αμέσως θα διαπιστώνουν την ενδεχόμενη παράβαση.

Θα προχωρήσουμε άμεσα σταδιακά και για τους Μόνιμους Κατοίκους και στις συνοικίες πέριξ της κεντρικής περιοχής με επόμενη περιοχή αυτήν του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Περιοχή όπου πρόσφατα εφαρμόστηκαν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την οδό Παλαιολόγου (ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων) καθώς και μονοδρομήσεις στο λοιπό δίκτυο αυξάνοντας έτσι τις θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους της συνοικίας αυτής.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω