Το θέμα «Διαφθορά και Αυτοδιοίκηση» απασχόλησε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης στο Επιμελητήριο Λάρισας και διοργανώθηκε από την δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν».

Ο Κωνσταντίνος Βαϊούλης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν», πριν την έναρξη της εκδήλωσης σημείωσε: « Η Λαρισαίων Κοινόν διοργανώνει μία σημαντικότατη εκδήλωση με σημαντικούς καλεσμένους που θα αναφερθούν στις παθογένειες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα από τα προβλήματα που ταλαιπωρεί την καθημερινή ζωή των Ελλήνων είναι η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο των δήμων όσο και των περιφερειών οι οποίες δίνονται είτε με απευθείας αναθέσεις είτε με φωτογραφικούς διαγωνισμούς με συνέπεια να μην πιάνουν τόπο τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Θα αναδείξουμε επίσης πολλές περιπτώσεις που έχουν συμβεί σε πολλούς δήμους μεγάλους και μικρότερους, και της Λάρισας και θα καταδείξουμε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία δυστυχώς παρά τις καταγγελίες και τις αναφορές που έχουμε κάνει δεν έχουν τιμωρηθεί από τα αρμόδια όργανα».

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

– Λέανδρος Ρακιτζής, πρώην Αρεοπαγίτης, πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, του Δ.Σ. του Εφετείου Αθηνών, και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου κατά της Διαφθοράς.

– Ο Κωνσταντίνος Κάπος Ενεργειακός/Μηχανολόγος Μηχανικός, προϊστάμενος επίβλεψης για το Έργο της Ασφάλειας (C4I) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 30 επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει σε πολλά Ελληνικά και διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, κυρίως επάνω σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού, διαδικασιών καύσεων και αρχιτεκτονικού και αστικού φωτισμού.

– Ο Ιωάννης Κουριαννίδης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη – Πόλη Ελληνική», Δημοτικός Σύμβουλος, εκδότης του του βραβευμένου Θρακιώτικου περιοδικού «Ενδοχώρα».

– Ο Δημήτριος Τσιαρας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαρισαίων Κοινόν στον Δήμο Λαρισαίων

– Ο Κωνσταντίνος Βαϊούλης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν».

Συντονιστής ήταν ο Αλέξανδρος Νάρης, Αξιωματικός ε.α., συγγραφέας, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και εκδότης επί σειρά ετών του συνδρομητικού περιοδικού «Αφύπνιση».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω