Πρεμιέρα έκανε το βράδυ του Σαββάτου, 16 Οκτωβρίου, η παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» στο θέατρο Άνεσις.

Το έργο, που αγαπήθηκε από τους θεατρόφιλους, επανέρχεται φέτος μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτό πρωταγωνιστούν οι Νίκος Βατικιώτης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μάνος Ζαχαράκος, Κώστας Καζανάς, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μιχάλης Μαρκάτης, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος, Ορέστης Τρίκας και Βασίλης Φακανάς.

Στην επίσημη πρεμιέρα, λοιπόν, έδωσαν το παρών άνθρωποι του θεάτρου και της τηλεόρασης. Από τις Άγριες Μέλισσες βρέθηκαν στο σημείο οι Γιώργος Ηλιόπουλος, Δανάη Λουκάκη και Αλέξανδρος Καλπακίδης, ενώ από το DWTS που κάνει πρεμιέρα απόψε οι Χριστίνα Βραχάλη και Πάνος Γιαννακόπουλος.

Δες τα στιγμιότυπα:

Γιώργος Ηλιόπουλος-Δανάη Λουκάκη-Αλέξανδρος Καλπακίδης

Δανάη Λουκάκη

Πάνος Γιαννακόπουλος-Χριστίνα Βραχάλη

Φωτεινή Ντεμίρη-Χάρης Γρηγορόπουλος

Γιώργος Δερβίσης-Ιζαμπέλλα Φούλοπ

Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου-Βέρα Μακρομαρίδου

Ζωή Τηγανούρια-Γιώργος Γιαννόπουλος-Φιλίτσα Καλογεράκου

Γιώργος Ηλιόπουλος με τη σύντροφό του, Μαρία Πολυχρόνη

David Negrin-Φιόνα Γεωργιάδη

Θεοδώρα Σιάρκου-Δημήτρης Γιώτης

Μάνος Ζαχαράκος-Θεοδώρα Σιάρκου

Νίκη Παλληκαράκη-Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Οι 12 Ένορκοι, η παράσταση που έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, επιστρέφει για μια δυναμική 7η χρονιά, στο θέατρο Άνεσις μετατρέποντάς το σε δικαστικό μέγαρο και φέρνοντας ξανά ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τις συνειδήσεις τους.

Υπόθεση:
Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ’ αυτή την περίπτωση η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται κι άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του, αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Οι 12 ένορκοι αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

φωτογραφίες: NDP Photo

Περισσότερα Εδω