Την Τετάρτη 20/3/2024, στο αμφιθέατρο του Ζάννειου Μορφωτικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε επίδειξη πρώτων βοηθειών από το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας, κατόπιν πρόσκλησης των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου – Λ.Τ. Λιβαδίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μετά την ενημέρωση των μαθητών ακολούθησε αντίστοιχη ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων – κηδεμόνων του σχολείου και των κατοίκων της κοινότητας Λιβαδίου. Η επίδειξη αφορούσε στην βασική υποστήριξη της ζωής, στις πρώτες βοήθειες, στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και στη λειτουργία του απινιδωτή.

Την ίδια μέρα υλοποιήθηκε το πείραμα του Ερατοσθένη από τους καθηγητές θετικών επιστημών. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείο και μέσα από τη διαδικασία της βιωματικής μάθησης εμπλούτισαν τις γνώσεις τους στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής, της Γεωγραφίας και των Μαθηματικών.

Επίσης, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

Την Τετάρτη 6/3/2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού, έγινε προβολή εκπαιδευτικού οπτικού υλικού σχετικά με το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας. Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης που θα οδηγήσει στον περιορισμό και στην εξάλειψη του Σχολικού Εκφοβισμού.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών πραγματοποιήθηκαν μάθημα – αφιέρωμα, καλλιτεχνικές δημιουργίες και δράσεις μέσα και έξω από τις τάξεις. Συγκεκριμένα, οι μαθητές παρακολούθησαν αφιερωματικό οπτικοακουστικό υλικό, ζωγράφισαν πανό με μηνύματα, άκουσαν τραγούδια με συμβολικό περιεχόμενο. Ακόμη, στον προαύλιο χώρο, σχημάτισαν έναν κύκλο με τα σώματά τους θέλοντας να στείλουν ένα συλλογικό μήνυμα για απόδοση δικαιοσύνης.

Τέλος, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης, οι μαθητές του Γυμνασίου μας επισκέφτηκαν ένα Κέντρο STEM στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν σε μαθήματα ρομποτικής ενόψει της προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή σε μετακίνηση προγράμματος Erasmus.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω