Δικαιωμένος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς φεύγει οριστικά από το ξενοδοχείο καραντίνας. Η πρώτη του δημόσια αντίδραση είναι μια ανάρτηση στο Twitter στην οποία ευχαριστεί τους υποστηρικτές του και τη Δικαιοσύνη και δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί. Το αποδεικνύει με μια φωτογραφία από το γήπεδο όπου έχει ήδη αρχίσει προπονήσεις.

Οι οπαδοί του στη Μελβούρνη πανηγυρίζουν ξέφρενα για τη δικαστική του νίκη όμως ο αυστραλιανός νόμος δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Μετανάστευσης να ανακαλέσει εκ νέου τη βίζα του κορυφαίου τενίστα, με την τελική απόφαση να μην έχει ακόμη ληφθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι οι γονείς και ο αδελφός του Τζόκοβιτς δηλώνουν ευτυχείς ενώ προβλέπουν ότι ο «Νόλε» θα αγωνιστεί με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

«Αυτό θα του δώσει περισσότερη δύναμη. Δεν έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει. Θα κερδίσει άλλα 10 Gran Slam», δήλωσε ο πατέρας του, Στρίτζαν.

Όταν όμως οι δημοσιογράφοι ρωτούν για τις δημόσιες εμφανίσεις του Νόλε μία μέρα μετά το θετικό μοριακό του τεστ, η συνέντευξη διακόπτεται απότομα.

Για την πλειονότητα της κοινής γνώμης της Αυστραλίας ο Τζόκοβιτς φαίνεται πως είναι persona non grata, αφού του καταλογίζει πλάγιες μεθόδους για να προσπεράσει τους αυστηρούς κανόνες που ισχύουν για όλους τους Αυστραλούς, καταπιέζοντάς τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Θερμός υποστηρικτής του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Βρετανός ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ, ταξίδεψε μέχρι το Βελιγράδι καλεσμένος της οικογένειάς του.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ανταπόκριση Μελβούρνη Αλέκος Μάρκελος
Ανταπόκριση Βελιγράδι Νίκος Πέλπας
Επιμέλεια: Λήδα Παπαδοπούλου, Κάλλη Λέκκα

Περισσότερα Εδω