Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία όσον αφορά το πλήθος των Γαλάζιων Σημαιών βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά η Ελλάδα, με 581 σημαίες.

«Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η Χαλκιδική, ενώ ακολουθούν Ρόδος και Λασίθι, ενώ ο δήμος με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες είναι και φέτος ο δήμος Ρόδου με 55.

Στο νομό Λάρισας ο αριθμός των γαλάζιων σημαιών συνολικά αυξήθηκε από τρεις το 2021, σε πέντε φέτος, καθώς πέραν των τριών παραλιών στα Μεσάγκαλα του δήμου Τεμπών, επέστρεψαν στις γαλάζιες σημαίες τόσο ο Αγιόκαμπος, όσο και το Στόμιο του δήμου Αγιάς.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (υπεύθυνη στην Ελλάδα για τον θεσμό) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα, που φέρνουν για ακόμα μια φορά την Ελλάδα σε πολύ υψηλή θέση, όσον αφορά όχι μόνο την καθαριότητα παραλιών και θαλασσών, αλλά και την οργάνωση των ακτών. Πιο συγκεκριμένα, με τη Γαλάζια Σημαία βραβεύονται φέτος 581 ακτές (έναντι 545 πέρυσι), 15 μαρίνες (έναντι 16 πέρυσι) και 6 τουριστικά σκάφη (μια κατηγορία που προστέθηκε το 2017).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω