Δήλωση για την υπόθεση των υποκλοπών έκανε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κα Άννα Βαγενά. Αναλυτικά:

“Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για πλήρη διαλεύκανση σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν παρουσιάζεται στη Βουλή να απαντήσει σε καμία από τις -4 έως τώρα- Επίκαιρες Ερωτήσεις που του έχει θέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το θέμα, παρά αλλάζει και τους μισούς βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής υπεύθυνη για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών).

Για «λόγους υγείας» εκτός Επιτροπής ο κ. Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ, μετά τη δήλωσή του ότι οι εισαγγελείς κάθονται. Τώρα τι λόγοι υγείας είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν στον κ. Τζαβάρα να συμμετέχει στην Επιτροπή, αλλά του επιτρέπουν να συνεχίζει να ασκεί τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, ούτε ο ίδιος ξέρει.

Εκτός Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ακόμα δύο βουλευτές τη ΝΔ, ένας εκ των οποίων ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος διαφοροποιήθηκε δημόσια από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των υποκλοπών. Οι δύο βουλευτές αντικαταστάθηκαν στην Επιτροπή από τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές και τον κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο, εισηγητή της ΝΔ στην ίδια Επιτροπή. Να υπενθυμίσουμε ότι η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές κατέληξε στο ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο, αφού προηγουμένως δεν διερεύνησε τίποτα.

Δεν τόλμησε όμως να θέσει εκτός Επιτροπής την κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, που επίσης διαφοροποιήθηκε δημόσια στο θέμα των υποκλοπών.

Το κάδρο της «διαφάνειας» και «πλήρους διαλεύκανσης» της υπόθεσης έρχεται να ολοκληρώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Θανάσης Μπούρας, ο οποίος ενημέρωσε χθες τα μέλη της Επιτροπής ότι η συνεδρίαση για το θέμα των υποκλοπών του Predator (Πρέντατορ) θα είναι απόρρητη επειδή θα συζητηθεί δραστηριότητα της ΕΥΠ… Συνεπώς, η κυβερνητική πλευρά ομολογεί ότι οι τρεις επιχειρηματίες κ. Γιάννης Λαβράνος, κ. Φέλιξ Μπίζιος και κ. Ταλ Ντίλαν που έχουν κληθεί για το θέμα των υποκλοπών του Predator (Πρέντατορ) έχουν σχέση με την ΕΥΠ, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, όταν από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατατέθηκαν οι προτάσεις για δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής και βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων, ο κ. Μπούρας, δεν πραγματοποίησε κανονική ψηφοφορία για τα θέματα αυτά. Κατά τη διαδικασία της «πρωτότυπης» αυτής ψηφοφορίας μετρήθηκαν μόνο οι ψήφοι της αντιπολίτευσης, ενώ των βουλευτών της συμπολίτευσης κρίθηκαν δεδομένες.

Απανωτές ενδείξεις ενοχής, λοιπόν, της κυβέρνησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. «Ομερτά» και «σκοτάδι» στην υπόθεση των υποκλοπών.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω