Το αίτημα των αιμοκαθαρόμενων είναι υπό επεξεργασία. Ο ΕΟΠΥΥ εξετάζει το ζήτημα της αναπροσαρμογής της αποζημίωσης για τη μετακίνηση των αιμοκαθαρόμενων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Επισημαίνεται δε, ότι απαιτείται τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.»

Τα παραπάνω αναφέρει σε απάντησή του προς τον αν. γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με το αίτημα αύξησης της αποζημίωσης των μετακινήσεων των νεφροπαθών από και προς τις μονάδες αιμοκάθαρσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαρισαίος πολιτικός είχε στηρίξει το δίκαιο αίτημα των νεφροπαθών, καταθέτοντας στη Βουλή αναφορά με την ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Λάρισας «Αγ. Αχίλλειος». Ειδικότερα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενσωματώνοντας στην αναφορά του το σχετικό δελτίο τύπου του Συλλόγου, είχε τονίσει πως «το ήδη χορηγούμενο επίδομα είναι πολύ χαμηλό και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις μεγάλες αυξήσεις, που έχουν σημειωθεί στις τιμές των καυσίμων.

Επίσης, είχε επισημάνει ότι, λόγω της έκτασης του Νομού, οι νεφροπαθείς της Λάρισας επιβαρύνονται δυσανάλογα σε σχέση με άλλους ασθενείς, καθώς διανύουν μεγάλες εκτάσεις και το κόστος μεταφοράς είναι υψηλό. Κλείνοντας την αναφορά του, είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να εξετάσει με προσοχή τις προτάσεις του Συλλόγου για αυξήσεις των μετακινούμενων νεφροπαθών τόσο εντός Λάρισας όσο και στην περιφέρεια αναλόγως των χιλιομετρικών αποστάσεων, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα «ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού, που χρειάζεται έμπρακτα στήριξη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω