ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Ελάχιστες ημέρες πριν από την συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε βίλα της Γενεύης, οι οιωνοί για τα αποτελέσματά της, μόνο θετικοί δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Αφορμή για την οργή της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, προκάλεσε η παρουσία του αμερικανικού βομβαρδιστικού Β-52Η σε νατοϊκή άσκηση στη θάλασσα της Βαλτικής. Με tweet της η Ρωσική Διπλωματική Αποστολή, υποστηρίζει πως η χρήση από το Πεντάγωνο στην άσκηση Βαλτική 2021 του βομβαρδιστικού B-52H, το οποίο μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές βόμβες, αποτελεί μια ακόμη πρόκληση. Τέτοια” σπαζοκεφαλιά “αυξάνει τις εντάσεις στην Ευρώπη”.

Η ανάρτηση της Ρωσικής Πρεσβείας συμπληρώνει πως τέτοιες ενέργειες ρίχνουν την σκιά τους στην συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, στις 16 Ιουνίου.

Λίγη ώρα μετά την οργή της Μόσχας για την παρουσία του αμερικανικού πυρηνικού βομβαρδιστικού Β-52Η στη Βαλτική, ο 6ος Στόλος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έκανε γνωστό, πως το Αντιτορπιλικό του “Labbon”, εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα.

Περισσότερα Εδω