Εντυπωσιακή είναι η μεγάλη τοιχογραφία για το ελληνικό σχολείο, υπό τον τίτλο «Να μαθαίνω γράμματα»(διαστάσεων 19Χ10μ.),  που φιλοτέχνησε ο κ. Γιάννης Πέτρου και κοσμεί πλέον τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου.

Ο Πέτρου εμπνεόμενος από δύο διάσημες φωτογραφίες που απεικονίζουν σχολικές αίθουσες (του Κωνσταντίνου Μάνου στον Όλυμπο Καρπάθου το 1964 και του Robert Mc Cabe στα Κύθηρα – ή στη Σέριφο – το 1971), ο καλλιτέχνης «Korax» δημιούργησε ένα μνημειώδες τοπόσημο για τη Λάρισα, που εξυμνεί το ελληνικό σχολείο, τον μόχθο και τον αγώνα για προκοπή των μαθητών αλλά και των δασκάλων που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν.

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας στο προαύλιο των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου επί της οδού Καρδίτσης 21. Παρευρέθηκε ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου, κ. Νίκος Ράπτης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, κ. Θωμάς Ρετσιάνης καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασίλης Σίμος.

Ο κ. Ράπτης τόνισε στις δηλώσεις του: «Είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε το ελληνικό σχολείο στο οποίο επί δεκαετίες χιλιάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, μόχθησαν και κοπίασαν για να γίνουν, όπως λέγαμε παλιά, σωστοί άνθρωποι για την κοινωνία. Γι’ αυτό τον λόγο είπαμε να διακοσμήσουμε αυτόν τον τοίχο με δύο φωτογραφίες από δημόσια σχολεία. Το πρώτο είναι από ‘ένα δημόσιο σχολείο της Σερίφου το 1971 και το δεύτερο είναι από ένα σχολείο της Καρπάθου το 1964. Και οι δύο φωτογραφίες και η εικόνα αναδυόμουν ανάγλυφα τον μόχθο των μαθητών και των εκπαιδευτικών για να μάθουν τα παιδιά γράμματα».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω