Στη Νέα Ιωνία του Βόλου και με πρωτοβουλία του Χορευτικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών. Πρόκειται για διήμερη εκδήλωση παρουσίασης παραδοσιακής μουσικής και χορών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκαέξι χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα σε μια μοναδική γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.

 

Φιλοδοξία του Συλλόγου είναι το Φεστιβάλ να αγκαλιαστεί από το κοινό και να καταστεί θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η δημιουργία κινήτρων ιδιαίτερα στη νεολαία του τόπου μας προκειμένου να γνωρίσει, να αγαπήσει και να ασχοληθεί με την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς του τόπου μας, η προαγωγή των πολιτιστικών ενδιαφερόντων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, η αναβίωση του παραδοσιακού τρόπου διασκέδασης με την ποιοτική ψυχαγωγία των πολιτών και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ηΠεριφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Βόλου.

Περισσότερα Εδω