Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ακούμε πολλά: Εμείς σαν γονείς τι μπορούμε να κάνουμε;» έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με κεντρικό θέμα την προστασία σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα έναντι της διαχρονικής απειλής των ναρκωτικών. Την ημερίδα διοργάνωσαν η Καλλίπολιν και το Αντιναρκωτικό Ινστιτούτο Ελλάδας P.A.D.A.

«Ήρθαμε εδώ με τους επιστήμονες του P.A.D.A. να μιλήσουμε για τα προβλήματα της νεολαίας σήμερα, την έξαρση της βίας, πώς μπορούν να προστατευτούν τα παιδιά και σ’αυτό συνδράμει πολύ το ινστιτούτο Καλλίπολη και επίσης, τα εκπαιδευτήρια του κ. Μπακογιάννη. Εμείς δραστηριοποιούμαστε σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι τα υγιή παιδιά να μην ξεφύγουν και πέσουν στα ναρκωτικά. Χρησιμοποιούμε τους επιστήμονες και εστιάζουμε σε υγιή πρότυπα, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις τέχνες», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου P.A.D.A, κ. Ιωάννης Ρακοβίτσας.

Οι ομιλητές και τα θέματα των ομιλιών ήταν τα εξής:

1) Πέγκυ Κυρίτση, Αστυνόμος Β – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια «“Αποτελεσματικός” Γονέας: Μια δυναμική σταθερά σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο»

2) Ελένη Μπακούρη, Πρώην Προϊσταμένη του Τμήματος Ναρκωτικών του Γενικού Χημείου του Κράτους – Αντιπρόεδρος P.A.D.A.«Το πέρασμα από τα Ναρκωτικά στις Νέες Ψυχοδραστικές Ουσίες»

3) Τερέζα Κατρή Bowles, Ψυχολόγος,«Γονείς και Εκπαιδευτικοί οι καλύτεροι σύμμαχοι των νέων κατά των εξαρτήσεων»

4) Ιωάννης Καλλιάτσος, Ιατρός – Καρδιολόγος – Αντιπρόεδρος P.A.D.A. «Ψυχοδραστικές Ουσίες και ο μύθος της περιστασιακής και ασφαλούς χρήσης»

Η ημερίδα ήταν ανοιχτή για το κοινό και απευθυνόταν σε γονείς και επαγγελματίες που έχουν ενασχόληση με τους νέους, ώστε να ενημερωθούν καταλλήλως ααπό τους ειδικούς.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω