Στο πλαίσιο προώθησης της εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας και της διεύρυνσης των σχέσεων με την τοπική κοινωνία, το ΓΕΛ Νίκαιας διοργάνωσε ενημερωτική επιμορφωτική συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών του το απόγευμα της Τρίτης στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου με διαφοροποιημένη θεματολογία που άπτεται των σχέσεων των εφήβων με τις οικογένειές τους και το σχολείο. Την επιμορφωτική δράση παρακολούθησαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Αρχικά η Υπεύθυνη Σχολικής Ζωής του Λυκείου της Νίκαιας, κυρία Έλσα Μελιοπούλου, παρουσίασε εισήγηση σχετικά με θέματα σχολικού εκφοβισμού και των τρόπων πρόληψής του. Στη συνέχεια η κοινωνική λειτουργός κυρία Χαρά Ανδρεάδη, που τοποθετήθηκε στο σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού» του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρθηκε στη σημασία της θετικής σκέψης για την καθημερινότητα τόσο των εφήβων όσο και των ενηλίκων. Τέλος, η κοινωνική λειτουργός κυρία Νικολέτα Σταβάρα στην εισήγησή της επικεντρώθηκε σε θέματα διαχείρισης της συμπεριφοράς των εφήβων. Η επιμορφωτική δράση έκλεισε με συζήτηση σχετική με τη θεματική της συνάντησης, ενώ το ραντεβού των συμμετεχόντων ανανεώθηκε για την επόμενη προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση.

Με την ευκαιρία της συγκέντρωσης, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προχώρησαν στην εκλογή του νέου ΔΣ του Συλλόγου, που σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της σχολικής κοινότητας, προγραμμάτισαν τις δράσεις που θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα. 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω