Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας ενημερωτική δράση των μαθητών της Α’ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου με θέμα την αρτηριακή πίεση και την υπέρταση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού διδάχθηκαν διεξοδικά στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας τη σημασία της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, τους δυνητικούς κινδύνους της υπέρτασης, καθώς και τους τρόπους αποφυγής της, έθεσαν ως στόχο τη διάχυση της αποκτηθείσας γνώσης προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας.

Για το σκοπό αυτό ετοίμασαν ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο τυπώθηκε με την ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου “Αχ. Καλτσάς και ΣΙΑ ΟΕ” και διανεμήθηκε στους περαστικούς της Κεντρικής Πλατείας. Η δράση περιελάμβανε μάλιστα τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε εθελοντές και την ενημέρωσή τους για τις φυσιολογικές τιμές, την ορθή τοποθέτηση της συσκευής μέτρησης και τους τρόπους ρύθμισής της.

Τέλος, τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κων/νος Γιαννακόπουλος, οι οποίοι τους συνεχάρησαν για αυτή τη σημαντική τους πρωτοβουλία.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Λαρισαίων και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω