Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου η ενημέρωση γονέων και μαθητών του 13ου Λυκείου Λάρισας σχετικά με τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής και Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας  κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος, αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τρόπους προστασίας των μαθητών από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ενημερωτικών βίντεο, χρήσιμων συμβουλών – οδηγιών, αλλά και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο τέθηκε στη διάθεση  των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι –όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Λυκείου κ. Παρασκευή Κουφογιάννη- με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους έδειξαν να ενθουσιάζονται τόσο με τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν, όσο και με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διαδικασίας αυτό-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Μόκα Απόστολο και την Φιλόλογο κα Παπαδημητρίου Σταυρούλα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω