Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το πρωί η Ιταλική εφημερίδα La Stampa δημοσίευσε άρθρο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να μην ανανεώσει τα συμβόλαια των φαρμακευτικών εταιρειών που παράγουν εμβόλια με τη μέθοδο του ιικού φορέα, όπως AstraZeneca, J&J, Sputnik αλλά και η Ιταλική ReiThera. Μία τέτοια κίνηση θα έδινε προβάδισμα στις Pfizer και Moderna, οι οποίες βασίζονται στον μηχανισμό mRNA, αλλά και στο Ιταλικό εμβόλιο Covid-eVax των Ιταλικών Rottapharm και Takis, που βασίζονται στον μηχανισμό του DNA.

Η διαρροή αυτής της πληροφορίας σχολιάστηκε από πηγές στις Βρυξέλλες ως εξής: “Για το 2022 όλες οι εκδοχές παραμένουν ανοιχτές, αλλά δεν σχολιάζουμε θέματα που σχετίζονται με συγκεκριμένα συμβόλαια”.

Ενώ λοιπόν όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, να τονίσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει την απόφαση του ΕΟΦ για την χρήση του εμβολίου της J&J σε ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών. Μια απόφαση που ενδεχομένως να αλλάξει το εμβολιαστικό σχέδιο για πολλοστή φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, με όλες τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται.

Περισσότερα Εδω