Συγκέντρωση με κεντρικό ζήτημα της δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης στη Λάρισα, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο κτήριο της Περιφέρειας τη Λάρισα. Οι εργαζόμενοι τάσσονται κατά της δημιουργίας του Φορέα, καθώς όπως υποστηρίζουν, η διαχείριση από ανώνυμη εταιρεία θα συντελέσει στην εμπορευματοποίηση του νερού και τονίζουν ότι πρόκειται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι είμαστε κάθετα εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού από όλες τις απόψεις. Εμείς εκτιμούσε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του νερού, όπως και μια σειρά άλλων κλάδων, της ενέργειας, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, με κριτήρια τα κέρδη, κάτι που είχε εγκληματικό αποτέλεσμα και το είδαμε πρόσφατα στους σιδηροδρόμους» σημείωσε μεταξύ άλλων η Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), κ. Νατάσα Σταμκοπούλου.

«Το βασικό μας θέμα ήταν ότι πρόκειται να γίνει ένας Οργανισμός με τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας. Πάνω σε αυτό το κομμάτι εμείς έχουμε μια μεγάλη διαφωνία και φαντάζομαι όλη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, διότι ένα δημόσιο αγαθό, όπως το νερό θα το διαχειρίζεται μια ανώνυμη εταιρεία η οποία θα έχει βασικό της σκοπό το κέρδος και την εμπορευματοποίηση του νερού. Το νερό δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό. Θέλουμε να αναδείξουμε το θέμα στην κοινωνία της Θεσσαλίας και σε όλη την Ελλάδα, διότι αυτό όπως φαίνεται δεν θα είναι μόνο για τη Θεσσαλία, αλλά για όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου. κ. Πέτρος Σκάμπουρας

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των αγροτών, οι οποίοι θα επηρεαστούν εντονότερα συγκριτικά με άλλες ομάδες του πληθυσμού, λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής και των επακόλουθων προβλημάτων στις καλλιέργειες, ενώ τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει τη διεύθυνση υδροοικονομίας και εποπτείας, η οποία αναγκαστικά θα πρέπει να δώσει τεχνογνωσία σε αυτή την εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι συνάδελφοι θα χάσουν την ιδιότητά τους ως δημόσιοι υπάλληλοι και θα γίνουν ιδιωτικοί σε μία μέρα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε με διάφορους τρόπους»

Είχε προηγηθεί ήδη μια πρώτη συγκέντρωση στις 15 Μαρτίου, στην οποία παρευρέθηκαν φορείς του χώρου με σχετική επιτυχία, όμως, όπως τόνισε ο κ. Σκάμπουρας, «θα “ανοίξουμε” το θέμα περισσότερο. Πήραμε αποφάσεις να καλέσουμε τα Επιμελητήρια και τις ΑΔΕΔΥ. Στόχος δεν είναι να κάνουμε μόνο αυτό, αλλά να προχωρήσουμε περισσότερο στην αφύπνιση του Θεσσαλού πολίτη».

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Σκάμπουρας, υπάρχει η πρόθεση, να γίνουν πορείες διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις στη Λάρισα για το θέμα της διαχείρισης των υδάτων, αλλά και λοιπές δράσεις, ενώ απηύθυνε έκκληση για βοήθεια όλων των πολιτών, το τονίζοντας πως «δεν είναι θέμα το να διασφαλίσουμε τη θέση μας, αλλά θέμα που αφορά όλη τη Θεσσαλία και την Ελλάδα».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω