Μοιράσου το αρθρο!

Διαφωνεί ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με την απόφαση των εμπόρων της Θεσσαλονίκης να κλείνουν τα καταστήματά τους στις 7 το απόγευμα, τις ημέρες που τα έκλειναν στις 21:00, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι έμποροι του Βόλου θεωρούν ότι ένα τέτοιο ωράριο, με απόφαση του Συλλόγου, θα ευνοήσει τα πολυκαταστήματα, τα οποία αποκλείεται να συμφωνήσουν.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πολυκαταστήματα να δουλεύουν μόνα τους μέχρι τις 9 και εμείς να κλείνουμε στις 7», τόνισε σήμερα στο Ράδιο ΕΝΑ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Γιώργος Σακελλάρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης βιάστηκαν να πάρουν μια απόφαση που ελλοχεύει κινδύνους για τους μικρούς καταστηματάρχες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου διαμηνύει ότι θα ακολουθήσει μειωμένο ωράριο μόνο αν θεσμοθετηθεί από το αρμόδιο υπουργείο και εφαρμοστεί οριζόντια, για όλα τα καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με εκπροσώπους σούπερ μάρκετ, αν το μέτρο είναι οριζόντιο, «θα βοηθούσε λίγο». Η μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά δύο ώρες ημερησίως ισοδυναμεί με μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5%-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους στα σούπερ μάρκετ, εκτιμούν στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Περισσότερα Εδω