Την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται να γίνει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αποτυχία της τράπεζας Silicon Valley και τις επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Την συζήτηση του θέματος ζήτησε με εισήγηση του, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), πρόταση που έγινε δεκτή ύστερα από ψηφοφορία με 373 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 6 αποχές. Το επίκαιρο ζήτημα προστίθεται έτσι ως δεύτερο σημείο στην ημερήσια διάταξη το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως τόνισε ο εισηγητής του ΕΛΚ Μάρκους Φέρμπερ, «πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώχευση τράπεζας τα τελευταία 15 χρόνια, με συγκεκριμένα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, η οποία όμως μπορεί να επηρεάσει και τις ευρωπαϊκές τράπεζες στα επιτόκια και την ρευστότητα που είναι διαθέσιμη στην αγορά. Αυτό μπορεί να εγείρει ερωτήματα και για την ΕΕ και να επηρεαστούν  και ευρωπαίοι επενδυτές και περιουσιακά στοιχεία. Υπό αυτήν την έννοια θα πρέπει να συζητηθεί κατά πόσο μπορεί να είναι εκτεθειμένες και οι ευρωπαϊκές τράπεζες», κατέληξε ο ίδιος.

ΕΡΤ: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω