Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στηρίζοντας τον ΣΕΒΕΠΕΑΘ για τα ειδικά σχολεία.

Τα αιτήματα είναι τα εξής:

“Απαιτούμε:

  • Σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή για όλες τις σχολικές μονάδες, Γενικής και Ειδικής Αγωγής.
  • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία!
  • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις και να λαμβάνεται μέριμνα για τη φροντίδα των πασχόντων.
  • Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις!».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας»κ. Δημήτρης Παπαποστόλου επισήμανε τα εξής:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω