Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας σε έκτακτη συνεδρίαση της “αποφάσισε στάση εργασίας τη Πέμπτη 01/12 από τις 12:00 – 14:00 ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην συγκέντρωση των Σωματείων των Υγειονομικών την Πέμπτη 01/12 στις 12:30 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Με το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρεί να ξεζουμίσει το λαό ακόμα περισσότερο και να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία. Η άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές και εξοπλισμό, αξιοποιείται από την τωρινή κυβέρνηση για το επόμενο ποιοτικό αντιλαϊκό βήμα που θεσμοθετείται στο νομοσχέδιο και οδηγεί τους ασθενείς στα “κοράκια” της ιδιωτικής υγείας κάθε μορφής ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους στις πολύμηνες λίστες αναμονής για ένα διαγνωστικό έλεγχο, χειρουργείο και θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Το νομοσχέδιο για την Υγεία εγκληματεί εις βάρος του λαού. Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και ταυτόχρονα μπάζει στα νοσοκομεία ιδιώτες γιατρούς μερικής απασχόλησης. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η χαριστική βολή στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται, από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Η γενικευμένη απόρριψη αυτού του άθλιου νομοσχεδίου από το λαό, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, πρέπει να μετατραπεί σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση για ένα σύστημα υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση

Απαιτούμε :

· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα

· Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αυξήσεις στους μισθούς.

· Γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

· Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο Υγείας”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω