Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου Λαρισαίων επιχειρεί να θέσει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Μάριος Ξηρομερίτης, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση των 20 εκλεγμένων της «Λάρισα Μπροστά» για την ανάδειξη του διαδόχου της Ρένας Καραλαριώτου, ως επικεφαλής μέχρι το πέρας της παρούσας θητείας.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο κ. Ξηρομερίτης κατέστησε σαφές πως «στην αυριανή διαδικασία εκλέγουμε επικεφαλής της παράταξης που θα την οδηγήσει στις επόμενες εκλογές και όχι υποψήφιο δήμαρχο».

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα, η πρότασή του είναι «μία διαδικασία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατά την οποία, αφού κληθούν και οι εξωπαραταξιακοί για να είμαστε ενωτικοί, να διεξαχθεί μία «τυφλή» δημοσκόπηση με όλους τους ενδιαφερόμενους, η οποία να αναδείξει τον υποψήφιο δήμαρχο». Διευκρίνισε δε, πως το κόστος της δημοσκόπησης θα το αναλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να συμπεριληφθούν σε αυτή.

Με δεδομένο πως πέραν του κ. Μαμάκου και του ιδίου, υποψήφια αύριο θα είναι και η κ. Μαίρη Καμηλαράκη, ο κ. Ξηρομερίτης σχολίασε και την πρότασή της για ανάδειξη επικεφαλής μέσα από ανοιχτή διαδικασία, λέγοντας πως «υπήρξα κατά το παρελθόν θιασώτης της ανοιχτής διαδικασίας, όμως ως πρόταση είναι ανέφικτη πρακτικά να υλοποιηθεί».

Την ίδια ώρα, κλειστά κρατά τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα ο Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος φέρεται να έχει ισχυρό προβάδισμα για την αυριανή εκλογή.

Σημειώνεται πως η διαδικασία για την ανάδειξη νέου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με μυστική ψηφοφορία, θα λάβει χώρα αύριο Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, πιθανότατα στον επαγγελματικό χώρο της κ. Καραλαριώτου, η οποία έχει επίσης ξεκαθαρίσει πως θα διατηρήσει το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω