Ο δικαιολογημένος φόβος των αιμοδοτών για τον κορωνοϊό έχει προκαλέσει μείωση της προσέλευσης τους με αποτέλεσμα την μείωση των αποθεμάτων αίματος στα νοσοκομεία μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας απευθύνει έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες, σε συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών, και σε όλους εκείνους που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας να προσφέρουν αυτό το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη .

Η Μεσογειακή Αναιμία ή Θαλασσαιμία και η Δρεπανοκυτταρική Νόσος είναι κληρονομικές μορφές βαριάς αναιμίας που η θεραπεία τους βασίζεται σε τακτικές μεταγγίσεις αίματος ανά δεκαπενθήμερο από τη βρεφική ηλικία των πασχόντων και η ζωή τους είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την εθελοντική και τακτική προσφορά του αίματος από τους συνανθρώπους μας.

Και μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο οι ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία. Είναι οι λευχαιμίες, τα χειρουργεία, οι ασθενείς που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, τα τροχαία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας βρίσκεται σε επικοινωνία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γ. Ν. Καρδίτσας όπου μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τους αιμοδότες να κολλήσουν λόγω τήρησης όλων των μέτρων προστασίας.

Ας δωρίσουμε λοιπόν όλοι όσοι μπορούμε μια μικρή ποσότητα αίματος που σε μας θα αναπληρωθεί άμεσα χωρίς κανένα πρόβλημα, δίνοντας την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να συνεχίζουν να ζουν.

Να θυμόμαστε πάντα

Παραμένουμε προσεκτικοί! εμβολιαζόμαστε !

Τηρούμε όλοι μας!!! τα μέτρα κατά της διάδοσης της Πανδημίας!!! μεταγγίσεων αίματος.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ    ΣΙΜΟΣ ΘΩΜΑΣ

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω