Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Γόννων, πραγματοποίησε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:30π.μ., βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας βοηθά στη ψυχοσύνθεση του παιδιού» σε μαθητές του Νηπιαγωγείου.

Συντονίστρια του βιωματικού εργαστηρίου ήταν η κ. Κούρτη Παναγιώτα, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας η οποία μίλησε στα παιδιά για το θεσμό της οικογένειας και μέσω δια δραστικών παιχνιδιών, μουσικοκινητικών παιχνιδιών, θεατρικού παιχνιδιού και διαχείρισης συναισθημάτων, καθώς μέσω της σύγχρονης εικονογράφησης που χρησιμοποιήσαμε το σχέδιο και τη ζωγραφική, οι μαθητές και οι μαθήτριες κατανόησαν το σημαντικό ρόλο της οικογένειας ως κυττάρου της κοινωνίας.

Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά, η οικογένεια είναι υπεύθυνη για την εξέλιξή τους και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Μέσα από την οικογένεια τα παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες και διαμορφώνουν αξίες που θα τα συντροφεύουν μια ζωή.

Το παιδί μέσα στην οικογένεια μαθαίνει να κοινωνικοποιείται βγαίνοντας αργότερα στην κοινωνία και σε ευρύτερα κοινωνικά πλαίσια όπως είναι το σχολείο κ.α. Πρώτα μαθαίνει να λειτουργεί μέσα στην οικογένεια με τους κανόνες και τις ηθικές αξίες που διέπουν το κάθε σύστημα και αργότερα προσαρμόζεται, κοινωνικοποιείται και εντάσσεται λειτουργικά στο κάθε καινούργιο πλαίσιο, όπως είναι το σχολείο, σύμφωνα με τους κανόνες αξίες που διέπουν αυτό. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό, οι γονείς να δίνουν βάση σε όλα τα πιθανά μηνύματα που το παιδί τους λαμβάνει μέσα από την οικογένεια και τον τρόπο διαπαιδαγώγησης του.

Οι άνθρωποι ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας ή και ολόκληρη τη ζωή μας μέσα σε μια οικογένεια. Η οικογένεια φροντίζει για την ανατροφή των παιδιών, ικανοποιώντας τις φυσιολογικές τους ανάγκες. Ταυτόχρονα, μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον όταν κυριαρχούν η αγάπη, ο σεβασμός και η κατανόηση, τα άτομα ωριμάζουν πνευματικά και ψυχικά και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο πρώτα μέσα από την οικογένεια. Η οικογένεια μας διαπαιδαγωγεί και μας βοηθά να αποκτήσουμε αξίες και αρχές, μας διδάσκει να αναλαμβάνουμε ευθύνες, πρωτοβουλίες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Ανδρέου Ελένη και τους παιδαγωγούς κ. Δαούτη Παρασκευή και κ. Κουρδουνούλη Αντωνία, για την πρόσκλησή τους γι΄αυτή τη τόσο σημαντική δράση.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω