Στην Λάρισα ζουν αρκετοί ασθενείς με σοβαρή έκπτωση της αναπνευστικής λειτουργίας, πολλοί λόγω νευρολογικών νοσημάτων (νόσος κινητικού νευρώνα, νευρομυοπάθειες κτλ.). Μένουν στο σπίτι με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής δηλαδή με αναπνευστήρα και άλλα τεχνικά μέσα.

Πολλοί από αυτούς τους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σημαντικά καθημερινά και πρακτικά προβλήματα σε επίπεδο επάρκειας των τεχνικών μέσων, των υλικών, της ανθρώπινης βοήθειας και της προσβασιμότητας σε υπηρεσίας και κοινωνικούς χώρους.

Η κλινική Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα το ΠΓΝΛ διοργανώνει μια εκδήλωση στο αίθριο του καφέ “Κλίμαξ” την 30η Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ, που έχει σκοπό να αναδείξει το πρόβλημα και να φέρει σε επαφή τόσο τους ειδικούς που σχετίζονται με την αντιμετώπισή του αλλά και τους ανθρώπους που το βιώνουν. Ευκταίο είναι αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει ένα βήμα δημιουργίας ενός δικτύου υποστήριξης των ατόμων που βιώνουν τέτοιου είδους συνθήκες.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • “Αναπνευστήρας στο σπίτι”, Μακρής Δημοσθένης, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας
  • “Αποκατάσταση ασθενών με νευρολογικά προβλήματα”, Σγάντζος Μάρκος, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας ΦΙΑ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανατομίας
  • “Θεραπείες στη νόσο κινητού νευρώνα” Ξηρομερήσιου Γεωργία, Νευρολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
  • “Πρακτικά προβλήματα στο σπίτι” Μουρούκη Σταυρούλα, Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΕΕΣ παρ. Λάρισας
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω