Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση μνήμης για τους 5 Εκτελεσθέντες Καλαρρυτινούς από τους Γερμανούς στις 18 Δεκεμβρίου 1943 στο μνημείο τους στην Αμφιθέα (Γκιούλμπερι) Λάρισας από τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Καλαρρυτινών “ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ”.

Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνουμε το χρέος μας προς τους συμπατριώτες μας που θυσιάστηκαν και κρατάμε τη μνήμη τους ζωντανή!

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Σεραφείμ ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων παρουσία στρατιωτικού αγήματος.

Στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του 5 Καλαρρυτινούς, αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών κ. Απόστολος Σακογιάννης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον ήχο του κλαρίνου του Βασίλη Μπακαγιάννη και το μοιρολόι να αντηχεί παντού γύρω.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Τεμπών για τη διάθεση της φιλαρμονικής μπάντας!

Την μνήμη τους τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Μπαλάτσας Νικόλαος εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης-Κυριάκος Βελόπουλος, ο Υπαρχηγός Α.Τ.Α. Υποπτέραρχος κ. Κυριάκου Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Τ.Α. Αντιπτεράρχου κ. Φασούλα Γεωργίου, ο κ. Λαδόπουλος Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Β. Τζουμέρκων κ. Κώτσιας Γεώργιος, ο Τοπικός Πρόεδρος της κοινότητας Καλαρρυτών κ. Μπακαγιάννης Σωτήριος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της Ένωσης Θυμάτων και Αναπήρων Πολέμου κ. Παιδής Αθανάσιος, η Γ.Γ. Ένωσης Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο Συνταγματάρχης της 1ης Στρατιάς κ. Στεργιούλας Λουκάς, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Πελεκάνος Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Λάρισας κ. Μπέκος Βασίλης, ο πρώην Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας κ. Κοταρέλας Χρήστος η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας κα. Ευαγγελία Τσόκα και πλήθος Καλαρρυτινών και φίλων του Συλλόγου μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω