Τι είναι το mentoring και πώς μπορεί να συμβάλει στην ομαλή ένταξη και κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών/τριών;

Την απάντηση θα δώσει το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, στις 2:30μμ – 4:30μμ, στη διαδικτυακή συζήτηση και εκπαίδευση με θέμα «Πώς το Mentoring μπορεί να συμβάλει στην Ένταξη των Μεταναστών/ριών», και με δωρεάν συμμετοχή.

Στην εκδήλωση θα συζητηθεί η μέθοδος συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring) και πώς αυτή συμβάλλει στην ενδυνάμωση και ένταξη των μεταναστών/τριών στις κοινωνίες υποδοχής, ενώ θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές και άλλες πρωτοβουλίες mentoring σε νεοαφιχθέντες/είσες μετανάστες/ριες.

Θα παρουσιαστεί επίσης η πρωτοβουλία M4M-Migrants for Migrants, για την ένταξη των νεοαφιχθέντων/εισών μεταναστών/ριών στις χώρες υποδοχής. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ένα σύντομο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Πώς να γίνεις μέντορας».

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες υπηρεσιών ένταξης μεταναστών/τριών δημόσιου ή/και ιδιωτικού τομέα
  • ΜΚΟ, Οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών
  • Ενώσεις εργοδοτών

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τους/τις ομιλητές/ριες της εκδήλωσης εδώ και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα M4M

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Erasmus+ προγράμματος “Μ4Μ – Migrants for Migrants: Using the buddy system to foster integration of asylum seekers in the society”, στο οποίο συμμετέχει το ΚΜΟΠ. Στόχος του είναι η προώθηση της ένταξης των νεοαφιχθέντων/εισών μεταναστών/ριών στις χώρες υποδοχής μέσω της ενδυνάμωσής τους και της δημιουργίας δεσμών και βιώσιμων επαφών μεταξύ των ενώσεων προσφύγων, των κοινωνικών υπηρεσιών, των τοπικών φορέων και των εθελοντικών οργανισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο ή την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο m4m-project@kmop.org ή στο 210 3637547.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω