Η Φλόγα (παράρτημα Καρδίτσας) σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ διοργανώνει μία τοπική εκδήλωση στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, στην πόλη της Καρδίτσας το Σάββατο 16 Οκτωβρίου από 10:30 έως 15:30 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου από 11:00 έως 14:00 με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την εθελοντική συλλογή δειγμάτων για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι κυριολεκτικά «θεραπεία σωτηρίας» για συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που παλεύουν να αντιμετωπίσουν απειλητικά για τη ζωή τους νοσήματα, όπως είναι η λευχαιμία, η απλαστική αναιμία, το λέμφωμα κ.α. και δεν μπορούν να θεραπευτούν με άλλο τρόπο.

Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση είναι να υπάρχει κατάλληλος δότης.

Την ώρα που το διαβάζετε ένα δικό μας παιδί (20χρονος Καρδιτσιώτης) δίνει την μάχη του με την Λευχαιμία και έχει ανάγκη την βοήθεια σας για να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών.

Εάν έχεις ηλικία 18 με 40 ετών, καλή υγεία και δεν παίρνεις ειδική φαρμακευτική αγωγή περιμένουμε να κάνεις κάτι εκπληκτικό ! Να βοηθήσεις να σωθεί μια ζωή!

Έλα στην εκδήλωση μας και εγγράψου ως  εθελοντής δότης.

Εάν πάλι δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ή δεν μπορείς ή δεν θέλεις να γίνεις εθελοντής δότης μπορείς να μας βοηθήσεις και να γίνεις συμμέτοχος στην προσπάθεια μας, βοηθώντας οικονομικά την HLA-τυποποίηση των δοτών ώστε κάθε δότης να μπορέσει να γίνει και «εν δυνάμει δωρητής ζωής».

Πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα  www.xarisezoi.gr,  τα ιατρικά κριτήρια αναφέρονται εδώ https://www.xarisezoi.gr/iatrika-kritiria/και μπορείτε να καλέσετε την γραμμή ενημέρωσης 2610 – 969164.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας  και έχει την στήριξη όλων των φορέων του νομού Καρδίτσας.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω