Παρέμβαση σε ένα μείζον ζήτημα, αυτό της ενδεχομενης απώλεκιας τα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από τον ΕΦΚΑ, λόγω της αυστηρής πολιτικής της κυβέρνησης και της αδυναμίας της να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο το ζήτημα των οφειλών, πραγματοποιεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία πρέπει να είναι αδιάκοπη και κυρίως ανεξάρτητη από εκλογικά ποσοστά, τα οποία, σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε και αξιολογούμε προς την κατεύθυνση του παραγωγικού και αποτελεσματικού πολιτικού λόγου.

Παραδοχή λοιπόν, για το σύνολο του πολιτικού φάσματος αποτελεί το γεγονός, ότι τα προβλήματα παραμένουν και δεν έχουν εξαλειφθεί, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και αυτό των οφειλών των πολιτών, αυτοαπασχολούμενων ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών μη μισθωτών, προς το Δημόσιο και προς τον ΕΦΚΑ, που επηρεάζει άμεσα την πρόσβασή τους στην Δημόσια Υγεία.

Ενώ οι ρυθμίσεις των χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία απέτυχαν λόγω των αυστηρών περιορισμών, που είχε επιβάλει το Υπουργείο Οικονομικών, αποκλείοντας εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες, από την 1η Ιουνίου 2023, θα χάσουν και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μέλη της οικογένειά τους, εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ. Πρακτικά, για να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στο σύστημα υγείας, θα πρέπει άμεσα να αποπληρώσουν το σύνολο του ποσού, που αντιστοιχεί στην κάλυψη των κλάδων υγείας.

Βέβαια, οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι πρέπει να γνωρίζουν, ότι από το 2024, η Κυβέρνηση ήδη είχε αποφασίσει την απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας, ως συνέπεια οφειλών επί του συνόλου των εισφορών, τόσο του κλάδου υγείας, όσο και του κλάδου κύριας και επικουρικής σύνταξης, γεγονός, που θα πολλαπλασιάσει τους ασφαλισμένους και πολίτες, που θα στερούνται της πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη.

Ποια λύση προτείνεται και ποια μέτρα θα ληφθούν για να μην χάσουν την ασφαλιστική ικανότητα και την πρόσβαση στην δημόσια υγεία, οι εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω